BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.399,09
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yalova ek binasına yeni proje

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, "İl Özel İdaresi ek hizmet binasının bulunduğu arsayla ilgili 3 farklı alternatif proje belirlendi" dedi.

Abone ol

Alkış, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresine ait ek hizmet binasının bulunduğu Çınarcık ile Termal ilçeleri Yol ayrımında bulunan 28 bin 200 metrekarelik arazinin gelir getirici projede kullanılacağını söyledi.

Gayrimenkul değerleme firmaları tarafından alanla ilgili 3 proje üretildiğini belirten Alkış, şunları kaydetti:

"Alanla ilgili kamuoyunun görüşünü önemsiyoruz. Yapılan analiz raporunda 3 alternatif sunuldu. Raporda buraya Otel-Rezidans, Otel ve AVM ve Konut-apart-sosyal tesis yapılması projeleri sunuldu. Özel bir firmaya hazırlatılan analiz raporuna göre İl Özel İdaresinin 28 bin 200 metrekarelik arazisinin piyasa değeri 11 milyon 930 bin lira olarak hesaplandı. En iyi ve en etkin kullanım yöntemine göre geliştirilen alternatiflerde iç verimliliği en yüksek olan 2'nci alternatifin yani otel ve AVM kullanımının en iyi ve en etkin olacağı öngörüldü.

Projenin nihai değeri ise yaklaşık 42 milyon 630 bin lira olarak takdir edildi. Projenin değeri tamamen rapor kapsamında belirtilen alternatif senaryolara ilişkin varsayımlar sonucunda hesaplandı."

Alkış, raporun değerlendirilmek üzere meclis üyelerine dağıtıldığı, konunun kamuoyunda da tartışılmasını istediklerini dile getirerek, "Ağustos ayı oturumlarında meclis üyelerinin görüşlerini alacağız. Böyle bir yatırımı öncelikle Yalovalı yatırımcıların değerlendirmesini isteriz. İşbirliği ve güçbirliğiyle AVM işletilebilir. Özellikle Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini de ortak proje üretmeye, işbirliği yapmaya davet ediyorum. Projelerle ilgili nihai sonucu meclis üyelerimiz belirleyecek" diye konuştu.