BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kamalak’tan açıklama

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Çare Müslümanların bir araya gelmesidir. Libya bölündü, Suriye ve Mısır gözlerimizin önünde. Milli Görüş...

Abone ol

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Çare Müslümanların bir araya gelmesidir. Libya bölündü, Suriye ve Mısır gözlerimizin önünde. Milli Görüş’ün geç gelmesi milletin aleyhinedir" dedi.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugün geldiği Gümüşhane’de bir toplantıya katıldı. Toplantıya Kamalak’ın yanı sıra; Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan, Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, davetliler ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan SP Genel Başkanı Kamalak, Milli Görüş’ün adalet ve kardeşliği hayata geçirmek isteyen bir görüş olduğunu söyleyerek, “Bu amaçla kurduğumuz Milli Nizam Partisi (MNP) İslami ve Milli Görüş’ü savunduğumuz için kapatıldı. Kim tarafından? En yüksek fetva makamı olan Anayasa Mahkemesi tarafından. Laiklik karşıtıymış falan filan o işin teferruatıdır. Anayasa Mahkemesi kapatırken, laiklik falan demiş. Aslında denilen şey; siz İslam’ı savunuyorsunuz. 1972’de Milli Selamet Partisi’ni (MSP) kurduk. 1974’te 48 milletvekiliyle koalisyon ortağı olduk, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdik. Milli Görüş 48 milletvekiliyle ülke yönetimine el koymuştur, ortak olmuştur. Milli Selamet Partisi 25 yıl Kıbrıs’ta akan kanı durdurdu. Şu an satıla satıla bitirilemeyen fabrikalar inşa ettik. Ama 12 Eylül askeri darbesiyle MSP de kapatıldı. Suç İslam’ı savunmak. Bunu da cunta söylüyor” dedi.
Bütün engellemelere rağmen Refah Partisi’ni kurduklarını dile getiren Kamalak, “1995 seçimlerinde Türkiye’nin en büyük partisi olduk. Hükümeti kurar kurmaz; işçiye, memura yüzde 50 zam verdik. Yaptıklarımızı, birçoklarının hayali bile kavrayamıyordu. Bize hep ’parayı nereden bulacaksınız’ diye soruyorlardı. Hırsızlığa, vurgunculuğa ve faiz lobisine son verdik. İlk defa denk bütçe gerçekleştirdik. Havuz sistemini kurduk. Dış aleme akan para musluklarını kapattık. Bütün bunlara rağmen Refah Partisi de kapatıldı. Sebebi ise İslam’ı savunmamızdı. Saadet Partisi’ni kurarak Milli Görüş yolunda yolumuza devam ettik. Bizim davamız kuru siyaset davası değildir. Ama bu davanın gerçekleşmesi biraz gecikebilir, erken olmasını istiyorsak gelin bir ve beraber olalım. Milli Görüş’ü en kısa zamanda iktidara taşıyalım” şeklinde konuştu.
Kamalak, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de iki parti var; biri SP, ikincisi ise diğerleridir. AK Parti ile CHP arasında sadece renk farkı var. AK Parti’nin taşı beyaz, CHP’nin taşı ise siyahtır. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın kuruluş amacı da budur. Bizim amacımız ise İslam birliğidir. Çare Müslümanların bir araya gelmesidir. Libya bölündü, Suriye ve Mısır gözlerimizin önünde... Milli Görüş’ün geç gelmesi milletin aleyhinedir. Bu dünyada insanlara yetecek kadar yer de var mekan da. İş arayan çocuğumuza, torunumuza iş bulmak istiyorsak gidilecek adres Saadet Partisi’dir. Milli Görüş en kısa sürede iktidara gelecek.”
(İHA)