BIST 10.742
DOLAR 32,24
EURO 34,95
ALTIN 2.425,96
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ köprüsünün ödeneği hazır

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TOKİ köprüsünün 2,5 milyon lira ödeneğinin hazır olduğunu ancak iki yıldır belediyenin İmar planı yapmasını beklediklerini bildirdi.

Abone ol

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TOKİ köprüsünün 2,5 milyon lira ödeneğinin hazır olduğunu ancak iki yıldır belediyenin İmar planı yapmasını beklediklerini bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın ırmağı üzerinde Şehir merkezi ile TOKİ konutlarının bulunduğu Hürriyet mahallesini birbirine bağlayacak olan Köprü yapımı ile ilgili olarak gerekli ödeneğin Kalkınma Bakanlığından Bartın İl Özel İdaresine aktardıklarını hatırlattı.

Köprünün yapılacağı Bartın Çayının 2002'de Sit alanı İlan edilmiş olması nedeniyle Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması gerektiğini ve bunun da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca belediyeye bildirildiğini aktarn Tunç, şunları kaydetti:

"Bartın Belediyesi 14.07.2011 tarihli yazıya rağmen Sit alanı İlan edilen Bartın Çayının Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarına başlamamıştır. TOKİ köprüsünün 2,5 milyon lira ödeneği hazır, ancak iki yıldır belediyenin İmar Planı yapmasını bekliyoruz. TOKİ konutlarında ve Hürriyet Mahallesiyle karşı köylerde oturan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermemiz gerekmektedir. Belediyeye Kemer Meydanına diktiği heykel kadar bir maliyet getirmeyecek olan imar planını bir an önce yapması gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz.

Belediye Başkanının, ilin milletvekilline saygı sınırını aşarak polemik yapmakla suçlayacağına öncelikle üzerine düşeni yapması gerekir. TOKİ köprüsü ile ilgili olarak Belediye Başkanına Yol gösteriyoruz, ne yapması gerektiğini hatırlatıyoruz, eksikliğin nereden kaynaklandığını söylüyoruz, o ise bizi polemikle suçluyor.