BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ Milas Konutları kura çekilişi yapıldı

Milas ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yaptırılan 300 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

Abone ol

Milas ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yaptırılan 300 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

Milas Belediye Evlendirme Salonu'nda düzenlenen törene Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Huriye Seven, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kura çekilişi öncesinde konuşan Huriye Seven, Türkiye'de sosyal yardımların tek bakanlık çatısı altında yapıldığını, bu bakanlığın da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olduğunu söyledi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü olarak ülke genelindeki sosyal yardım faaliyetlerini yürüttüklerini kaydeden Seven, "Bu hizmetlerimizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yürütüyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları devletin vatandaşa uzanan eli görevini ifa ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığımız Sosyal Konut Projesi de yine yoksul vatandaşların en temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacını gidermeye yönelik yaptığımız çalışmadır" dedi.

Türkiye'de 2023 hedefi doğrultusunda 100 bin Konut hedefinin olduğunu ifade eden Seven, 30 bin konutun inşaatının tamamlandığını, 14 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. Seven, çalışmalar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığından şu ana kadar 831 milyon lira kaynak aktarıldığını dile getirdi.

Kaymakam Atçı ise TOKİ konutları projesinin çok güzel hazırlanan bir proje olduğunu kaydetti. Atçı, konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından noter huzurunda öncelikle 15 engelli için kura çektirildi. Salonda bulunmayan bir engellinin yerine kurayı Atçı çekti.

Kurada konutlarının yerleri belli olan vatandaşların büyük mutluluk yaşadıklarını gözlendi.