BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tekirdağda domuz gribi skandalı!

Domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Karantinaya alındı ama sonuç gelmeden eve gönderildi. Sonuç tam bir skandaldı.

Abone ol

5Tekirdağ’da 26 Haziran günü domuz gribi şüphesiyle karantina altına alınan ve yapılan kan tahlili sonuçları gelmeden taburcu edilen 27 yaşındaki T.S.'nin domuz giribi (A H1N1) olduğu saptandı.

Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, T.S.'nin kontrol altında olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

AVUSTRALYA'DAN GELDİ

“Ülkemize 23 Haziran 2009 tarihinde yurt dışından (Avusturalya) gelen bir kişi, 26 Haziran 2009 tarihinde İstanbul’dan Tekirdağ’a gelirken rahatsızlanmıştır. Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne başvuran hastanın yapılan muayenesi sonucu şüpheli vaka olarak değerlendirilmiştir. Devlet Hastanemizin deneyimli kadrosu ile Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerekli prosedürler hassasiyetle izlenmiştir. Şüpheli vakalarda kesin tanı konulması için hastadan alınan numunelerin incelenmesi gerekmektedir. Hastadan alınan numune aynı gün gece yarısı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji laboratuvarına ulaştırılmıştır. 27 Haziran 2009 tarihinde alınan sonuç pozitif çıkması üzerine şüpheli vakaya, ‘influenza A H1N1’ teşhisi konulmuştur. Tüm halkımızın ve basının hassasiyetle izlediği domuz gribi olarak bilinen İnfluenza A H1N1 vakası olarak değerlendirilmiştir. Hastanın genel sağlık durumu iyidir. Uzman ekiplerimiz tarafından günlük kontrolleri yapılmaktadır. Hastanın temasta bulunduğu kişilerin de günlük olarak kontrolleri yapılmakta olup, müdürlüğümüz tarafından hasta ve temas edenler çok yakından izlenmektedir.”