BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Doğmadan bebeğinize dokunabilirsiniz

Anne karnındaki bebeklerin ultrason görüntüleri ebeveynler için çok önemlidir. Yeni teknoloji daha fazlasını sunuyor...

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Doğmamış bebeklerinin resmini ultrasonda ilk defa görmek için önce siyah beyaz resimler, sonra renkli ultrason kullanıldı ve ebeveynler bu gelişmeler karşısında çocuklarını doğmadan görebilme şansını yakaladı. Şimdi de yeni teknoloji sayesinde hamile kadınlar, doğmamış bebeklerinin gerçek boyutlu bir modellerini de ellerine alabilecek.

Brezilyalı Doktora öğrecisi Jorge Lopes hamile annelerin hayallerinde yer alan bir çalışmaya imza attı. Anne karnındaki bebeklerin boyutlarını hızlı prototip üretme teknolojisi kullanarak plastiğe benzer bir madde ile elle tutulur hale getirdi.

 Londra Royal College of Art (RCA) öğrencisi Jorge Lopes, ultrasondaki bilgilerin MRI tarayıcılarından gerçek boyutlu embriyo modellerine çevirme işini başlattı ve anne adaylarının elllerine, bebeklerinin gerçek boyutlu modellerini verdi.

Lopes yaptığı açıklamada "Anneler ultrasondan gördükleri cenin pozisyonundaki bebekleri ile aynı boyutta olan plastik bebekleri görünce çok şaşırıyorlar. 12 haftadan 32 haftaya kadar her boyut bebek görünebiliyor. İkizlerin bile anne karnındaki görüntüsünü elde ettik. Hızlı prototip üretme sayesinde ekrandaki bebeklerin görüntüsü kağıt yerine küçük plastik bebekler şeklinde üç boyutlu olarak çıkıyor" dedi.

Üç boyutlu plastik bebeklerin, hem bilim açısından hem de sanat açısından kayda değer bir gelişme olduğu düşünülüyor.

İŞTE GERÇEK BOYUTLU CENİNLER...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]