BIST 10.630
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.498,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TEKEL'e destek eylemi okuldan etti

Tekel işçilerine destek için oturma eylemi yapan Mehmetçik Lisesi'nin 24 lise öğrencisi tasdikname verilerek okuldan atıldı

Abone ol

İstanbul Çekmeköy'deki Mehmetçik Lisesi'nde, Tekel işçilerine destek için oturma eylemi yapan 24 öğrenci 'ders boykotu, slogan atmak ve öğretmenlerine karşı gelmek' suçlamasıyla tasdikname verilerek okuldan atıldı. Başka okullarda eğitimlerine devam edecek olan öğrenciler, "Masumane bir eylemdi. Karara itiraz edeceğiz" dedi. Okul yönetimi ise, "Eğitim hayatlarını bitirmedik. En ağırın bir altındaki cezayı verdik" açıklamasında bulundu. Tekel işçilerinin Ankara'daki eylemine destek vermek için öğle teneffüsünde okul bahçesinde toplanan 150 öğrenci, slogan atıp oturma eylemi yaptı. Okul idaresinin uyarısı üzerine öğrencilerin çoğu eylemi bırakırken oturmaya devam eden 24 öğrenci yaklaşık bir saat daha eylemi sürdürdü. Okul idaresi, eyleme katılan öğrencileri güvenlik kamerası görüntüleri ve rehberlik öğretmenlerinin beyanı üzerine tek tek tespit ederek disiplin kuruluna sevk etti. Kurul, 24 öğrencinin tasdikname verilerek okuldan uzaklaştırılmasına karar verdi. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de 'ders boykotu, slogan atmak ve öğretmenlerine karşı gelmek' ile suçlanan öğrencilerin okulla ilişiğinin kesilmesini onayladı. Karar önceki gün okul idaresince velilere bildirildi. Okul yönetimi öğrencilerin tüm uyarılara rağmen eyleme devam ettiğini öne sürerek, "Disiplin yönetmeliği neyi gerektiriyorsa onu uyguladık" dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir okul yöneticisi, "Çocukların eğitim hayatını bitirmedik. En ağır cezanın bir altını verdik. Sadece bu okulla ilişkileri kesilecek. Başka okullarda eğitim hayatlarına devam edebilirler" diye konuştu. Başka okullara gönderileceklerini öğrenince şaşıran 11'inci sınıf öğrencisi Ali U., "Masumane bir eylemdi. Böyle bir ceza alacağımızı hiç düşünmemiştik. Dersi boykot etmedik. O saatte dersim bile yoktu. Karara itiraz edeceğiz" dedi.

"GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ MASUM DEĞİL"
Öte yandan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yapılan eylemin yansıtıldığı gibi çok masum olmadığını belirterek "Örgütsel amblemlerle sloganlar atılmış. O çevrede bölgesel bir yapılanma söz konusu. Verilen ceza okuldan uzaklaştırma. Öğrencilerin eğitim hayatı sürecek. Öğrencilerden 5'i zaten başka okullarda eğitime başladı. Diğer öğrenciler şu an başka okula gitmeyi istemiyor. İtiraz halinde konuyu üst disiplin kurulu değerlendirecek" dedi.