BIST 10.616
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.431,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kantinlerdeki sabıkalıların işine son

İstanbul'daki okulların kantinlerinde çalıştırılan 233 sabıkalı, öğrencilerin güvenliği nedeniyle işten çıkarılacak.

Abone ol

İstanbul’da ilk ve ortaöğretim okullarında 233 sabıkalının kantinci ve sözleşmeli personel olarak çalıştırılması büyük tepki topladı. Kayıtları incelenenlerden 6’sının ise çocuklara yönelik suçların faili olması dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu kişilerin işten çıkarılacağını belirterek “Bu isimlerin hiçbiri, bir suçtan mahkum olmuş kişiler değil. Ama arandıkları ya da yargılandıkları suçlar, çocukların daha yüksek düzeyde korunması düşüncesinden hareketle, daha titiz davranmamızı gerekli kılıyor” dedi. Ancak Çubukçu’nun sabıkalı ile bazı suçlardan aranan kişilerin birbirine karıştırılmaması gerektiğine dair sözleri dikkat çekti.

İHALEYİ BAKANLIK YAPMADI

İhaleleri, bakanlığın değil, Kamu İhale Kanunu çerçevesinde oluşturulan komisyonlar ve okul aile birliklerinin yaptığını kaydeden Çubukçu, bakanlığın, minimum düzeyde inisiyatifinin bulunduğunu, buna rağmen denetim görevlerini yerine getirmek adına titiz davrandıklarını ifade etti • ANKARA star

Kimse, onay çıkmadan işe alınmayacak 

Öğrenci velilerinin ve eğitimcilerin tepkileri üzerine İstanbul Valisi Muammer Güler de, “İhale şartnamelerine hüküm koyduracağız. Bizim onayımızı almayan kişiler işe alınmayacak” açıklamasında bulundu.