BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Tekel işçilerine destek eylemi

69 gündür Ankara'da bulunan Tekel işçilerine destek eylemi tamamlandı.

Abone ol

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ''Yaşadığımız bu 69 günlük direniş sonrasında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yaşanan bu mücadelenin öğrettikleri emekçilerin hanesine artı, hükümetin hanesine eksi olarak yazılacaktır'' dedi.

TÜRK-İŞ, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından ''TEKEL İşçileri Dayanışma Günü'' adı altında düzenlenen destek eylemi tamamlandı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Kumlu, genel merkez önünde işçilere seslenerek, örnek bir dayanışmanın sahnelendiğini belirtti. TEKEL işçileri ve onlara destek vermek için gelenlerle ''bir destan daha yazıldığını'' söyleyen Kumlu, Türkiye'de yıllardır özlenen birlikteliğin burada yaşandığını kaydetti.

Hükümete seslenen Kumlu, şunları söyledi:

''Sizler bir takım nedenlerle devletin en tepesinde kavga ederken Türkiye'nin yıllardır özlemini çektiği birlikteliğin bu alanda yaşandığını fark edin. Bu birlikteliği, bu kaynaşmayı iyi görün, iyi okuyun, örnek alın. Bu muhteşem birlikteliğin mimarı o özlük haklarından yoksun bırakmak istediğin, özlük haklarını vermemek için inat ettiğin TEKEL işçisidir. Onlar öylesine masum, öylesine haklıdır ki Türkiye'de hiçbir kesimin başaramadığını başarmış, on binlerin hak için, adalet için, ekmek için alanlara toplanmasına vesile olmuştur.

Ey Hükümet, velev ki duymadın, velev ki görmedin, velev ki vicdanına kilit vurdun. Ama uyuyan dev uyandı bir kere, işin zor bundan sonra zor. Çünkü artık insanlar bir kuru ekmeğin lütuf diye sunulmasına isyan ediyor. Çünkü artık insanlar, vergi adaletsizliğine, sefalet ücretine isyan ediyor. Çünkü artık insanlar köle gibi çalıştırılmaya, güvencesiz çalıştırılmaya isyan ediyor.''

TEKEL işçilerinin yaktığı ateşin tüm Türkiye'yi sardığını savunan Kumlu, işçilerin 69 gündür süren mücadeleyi çoktan kazandıklarını söyledi.

TEKEL işçisinin hak ve adalet arayışının, TÜRK-İŞ'in bağrında ve desteğiyle süreceğini dile getiren Kumlu, ''Yaşadığımız bu 69 günlük direniş sonrasında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yaşanan bu mücadelenin öğrettikleri emekçilerin hanesine artı, hükümetin hanesine eksi olarak yazılacaktır. Ve hiç kuşkusuz keser döner sap döner hesabı, herkes ektiğini biçecektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ''TEKEL İşçilerine Dayanışma Günü'' eylemi için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gruplar, TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünden işçilerin alkışları arasında uğurlandı.