BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şavşat a karakucak güreşleri yapıldı

Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl 15. düzenlenen Veliköy Karüstü Karakucak Güreşleri, kar olmayınca çim üzerinde yapıldı.

Abone ol

Güreşlere, Gürcistan'dan 30 olmak üzere, İzmit, Kahramanmaraş, Tokat, Samsun, Sivas, Karamürsel, Artvin, Edirne ve Erzurum illerinden toplam 130 pehlivan katıldı. Bu yıl bölgede kar olmaması nedeniyle güreşler, Veliköy Bolokor mahallesi mevkiinde çim üzerinde çamurlu bir zeminde yapıldı.

Kaymakam Salih Altun güreşlerin ilçe tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek bu geleneğin sürdürebilir olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakam Altun, "Kar yağmış olsaydı geleneklere daha uygun olurdu. Yinede bu geleneğin 2010 yılında da sürdürülüyor olması çok güzel. İlçemizin tanıtımına büyük katkıları olan bu güreşlerin daha organizeli bir şekilde devam etmesi hepimizin isteği olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

11 sıklette gerçekleştirilen güreşlerde, Tokatlı Atilla Balcı'yı mağlup eden Erzurumlu Hamza Köseoğlu Başpehlivanlığı kazanarak 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.