BIST 9.966
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

Derbide forma giyemeyecek isimler

Ligin 22 haftasında futbolun kalbi Dolmabahçe'de atacak. Ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Abone ol

Turkcell Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında futbolun kalbi Dolmabahçe'de atacak.

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray İnönü Stadı'nda kozlarını paylaşacaklar. Saat 19.00'da başlayacak olan dev maçta hakem Fırat Aydınus görev yapacak.

BEŞİKTAŞ ZİRVEDEN KOPMAMAK AMACINDA

Derbi maça ev sahipliği yapacak 38 puanla 5. sıradaki Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek, zirve yarışında puan farkını indirmek amacında.
Bir maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde 22. haftaya giren siyah-beyazlılar, taraftar desteği altında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

GALATASARAY LİDERLİĞİ KORUMAK İSTİYOR

Derbi maça 46 puanla, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider başlayacak Galatasaray ise Beşiktaş'ı rakip sahada yenerek, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını daha da açmak amacında.
Beşiktaş'a karşı BJK İnönü Stadı'nda son 13 sezonda sadece 1 kez kazanabilen sarı-kırmızılı ekip, Dolmabahçe'den galibiyetle ayrılarak, hem bu kötü istatistiğine son vermek, hem de zirvede kalmak istiyor.

SON DURUMLAR:

2010'nun ilk derbisinde Beşiktaş’ta Ramazan, Galatasaray’da da Baros, Kewell ve Gökhan forma giyemeyecek.

SARI SINIRINDA 6 İSİM VAR

Derbide Beşiktaş’ta 4, Galatasaray’da 2 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Siyah-Beyazlılar’da 3’er sarı
kartları olan İbrahim Toraman, Fabian Ernst, İbrahim Kaş ve Matteo Ferrari, kart görürlerse Kayseri maçında cezalı. Sarı-Kırmızılı ekipte ise Arda Turan ile Barış Özbek, kart görürlerse Kasımpaşa mücadelesinde yer
alamayacak.

113-103 ASLAN ÖNDE

İki takım bugün 324. kez karşılaşacak. Bugüne dek yapılan 323 maçın 113’ünü Galatasaray, 103’ünü Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

LİGDE CİMBOM FARKI

Ligde ise şu ana kadar 101 maç yapıldı. Galatasaray 36, Beşiktaş ise 28 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamadı. Aslan’ın 121 golüne, Kartal 105 golle karşılık verdi.

158. RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de bugün BJK İnönü Stadı’nda 158. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Aslan rakibine karşı 56-46 üstün durumda.

ATAN KAZANIYOR

Derbilerde ezeli rakipler son dönemde ilk golü attıkları lig derbilerini kazanmayı başardı. Son 7 maçta ilk golü atan takımlar mutlu sona ulaştı. Son 7 karşılaşmada öne geçen Kartal 4 kez, Aslan ise 3 defa sevindi.

10 MAÇTA BERABERLİK YOK

2010’un ilk derbisinde karşılaşacak Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son 10 lig maçında, galibiyet sayısında Galatasaray’ın 4 farkla üstünlüğü bulunuyor. Cimbom son 10 lig maçından 7’sinde ezeli rakibini yenerken, Beşiktaş bu süre içinde 3 kez kazandı. Ezeli rakiplerin son 10 lig maçından hiçbiri berabere sonuçlanmadı.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY

STAT: BJK İnönü
SAAT: 19.00
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Aleks Taşçıoğlu, Aytekin Durmaz

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Nihat, Yusuf, Tabata, Bobo.
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

GALATASARAY: Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Hakan, Mehmet Topal, Mustafa, Keita, Elano, Giovani, Arda.
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard