BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekel işçileri depremzedeleri unutmadı

Ankara'da 2.5 ay eylem yapan Tekel işçileri Elazığ'daki depremzedeleri unutmadı.

Abone ol

Bitlis'teki yaklaşık 250 Tekel işçisi, aralarında topladıkları parayla yardım malzemeleri alarak Elazığ'ın Kovancılar ilçesindeki depremzedelere ulaştıracakları belirtildi.

Tek-Gıda İş Sendikası Bitlis Şubesi Başkanı Can Murat Yenisöz, Elazığ'da meydana gelen depremin tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi ve bu üzüntüye her anlamda ortak olacaklarını belirtti. Bitlis'teki Tekel işçileri olarak, tüm Türkiye'deki Tekel çalışanlarının adına depremzedelere yardım yapma kararı aldıklarını aktaran Yenisöz, "Bitlis'teki yaklaşık 250 Tekel çalışanı olarak aramızda para topladık. Topladığımız bu parayla giyim, gıda ve kırtasiye malzemeleri temin ettik. Depremzedelerimiz için alışveriş yaparken, Türkiye'nin en geri kalmış, en az iş yapan ve vergisini dahi ödeyemeyen Bitlis'in cefakar esnafı da bize destek oldu. Kendi aramızda ve esnaftan topladığımız yardımı depremzedelerimize götürerek, taziye ziyaretinde bulunacağız. İşini kaybetmiş Tekel işçileri olarak, elimizden gelen yardımı depremzedelere yapmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Çok kısa bir sürede neredeyse bir kamyon malzeme topladıklarını dile getiren Yenisöz, Bitlislilerin duyarlı olduğunu belirterek, bu dayanışmada Bitlis esnafının üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Türkiye'deki Tekel çalışanları adına Bitlis'ten 15'i kadın 65 işçiyle Elazığ'a hareket edeceklerini belirten Yenisöz, "Bu yardımları yapan Tekel çalışanlarına ve Bitlis esnafına çok teşekkür ediyorum" dedi.