BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

E5'in orta yerine gökdelen izni

Esenyurt'ta neler oluyor? Bölgenin en büyük yeşil alanı kime peşkeş çekildi? Halk isyan ediyor...

Abone ol

Beylikdüzü ve Esenyurt'u ayıran E-5 karayolunun hemen yanındaki, 20 yıl önce park ve yan yollar için sahipleri tarafından kamuya terk edilen toplam 28 dönüm yeşil alan tarih oluyor

Tercüman Gazetesi'nde yayınrlanan Bahri Kayaoğlu imzalı habere göre Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu yeşil alanlara göz dikti. 20 yıl önce sahipleri tarafından park ve yan yol yapımı için terk edilen arazinin ünlü bir isme peşkeş çekileceğini duyan halk isyan etti

Esenyurt Belediyesi yeşil alanlarda yaptığı imar revizyon uygulaması ile halka açık park ve çocuk oyun alanlarını talan etmeye devam ediyor. Son olarak Bahçeşehir girişinde bulunan Bahçekent sitesine ait yeşil alanın istinat duvarlarını yıktıran Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun, bölgede bütün yeşil alanlara göz diktiği söyleniyor.

PARK VE YAN YOL İÇİN VERDİLER

Göreve geldikten sonra yeşil alanları imar revizyonu bahanesi ile imara açan Kadıoğlu'nun, en önemli girişimi Beylikdüzü ve Esenyurt'u ayıran E-5 karayolunun hemen yanında yer alan toplam 28 dönümlük yeşil alanda gerçekleşti. 20 yıl önce bölgede yapılan bina sahipleri tarafından park ve yan yollar için kamu alanı olarak terk edilen bu yeşil alan şimdi tarih olmakla yüz yüze geldi.

BÖLGENİN EN DEĞERLİ YEŞİL ALANI

E-5'e karayoluna cephe, eski Araç Muayene İstasyonu ve Kızılay Kan Merkezi binasının da içinde yer aldığı, Güzelyurt Mahallesi 406 ada 4 parsel, 117 ada 3 parsel ve 118 ada 9, 10, 11 parsellere ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyon Raporu, CHP ve BDP'li meclis üyelerinin "hayır" oylarına rağmen Başkan Kadıoğlu'nun talimatıyla AKP'li meclis üyelerinin kullandığı "evet" oylarının çokluğu ile 2009 yılı Temmuz ayında imara açılması kararı verildi.

ASIL SAHİPLERİ İSYAN ETTİ

Bölgenin en değerli yeşil alanı olarak gösterilen yerin imara açıldığını ve ünlü bir isme peşkeş çekileceğini duyan bölge halkı adeta isyan etti. Başkan Necmi Kadıoğlu'na yapılan bütün başvurular red edilince bölge halkı kararın iptali için idari mahkemelerde yaklaşık 300 dava açtı. Şimdi davaların idari mahkemelerde sonuçlanması ve hakimlerin vereceği karar bekleniyor.

KIZILAY KAN MERKEZİ ORADA

Bölgede bulunan yeşil alanın imara açılma nedenini bölge halkı şöyle değerlendiriyor: "Burası 20 yıldır yeşil alan ve içinde yan yollar, parklar en önemlisi de Kızılay Kan Merkezi binası var. Bölgenin adeta can damarı. Mal sahipleri tarafından yeşil alan olarak terk edildiği zaman bölge Büyükçekmece sınırları içindeydi. Daha sonra Yakuplu Belediyesi sınırları içine girdi. Son dönemde ise Esenyurt Belediyesi'ne bağlandı. 20 yıl boyunca diğer belediye başkanları bu yeşil alanı imara açmayı hiç düşünmediler.

NECMİ KADIOĞLU RANT PEŞİNDE

Ama Necmi Kadıoğlu Esenyurt Belediye Başkanı seçilir seçilmez ilk yaptığı icraat yeşil alanları talan etmek oldu. Bir çok yerde yaptığı gibi burayı da zorbalıkla imara açmak istiyor. Çünkü burası çok değerli bir yer. Rantı çok büyükÖ Burayı imara açıp ünlü bir işadamına peşkeş çekeceğini duyduk. Projelerini bile yapmışlar. Anayoldan sıfır olarak başlayıp yan yolları da içine katarak iş merkezleri kuracaklar. Kararın iptali için idari mahkemelere davalar açtık. Şimdi hakimlerin sağduyu ile verecekleri kararları bekliyoruz."

YARIN: "Başka amaçla kullanılamaz" kararı var.