BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğirdir Gölü'nde korkulu bekleyiş

Eğirdir Gölü'nde deniz bisikleti ile gezintiye çıktıktan sonra kaybolan 3 gençten haber alınamıyor. Arama da hava muhalefetine takıldı.

Abone ol

Isparta Eğirdir Gölü'nde deniz bisikletiyle gezintiye çıktıktan sonra kayboldukları tahmin edilen 3 kişinin cep telefonlarından sinyal alınamıyor. Gölde, hava muhalefeti nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Eğirdir Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, şiddetli rüzgâr ve soğuk yüzünden dalga boylarının 1 metreye kadar ulaştığını belirterek, dalgıçların dalmakta zorlandıklarını söyledi. Aşırı soğuk nedeniyle gölde aramalara ara verdiklerini ifade eden Cevheroğlu, "Sabahleyin dalgıçlarımız birkaç dalış yapabildi. Karadan arama çalışmalarımız sürüyor. Sivil Savunma ekipleri, jandarma ve çevre köylerdekilerle birlikte göl çevresini tarıyoruz. 480 kilometrekarelik bir alan söz konusu." dedi.
Yarınki arama çalışmalarına Eğirdirli balıkçıları da götüreceğini ifade eden Cevheroğlu, balıkçılarında tekneleriyle kendi yöntemlerine göre arama çalışması yapacaklarını belirtti.

Kaybolan şahısların cep telefonlarından hala sinyal alınamadığını ifade eden Serdar Cevheroğlu, "Deniz bisikleti suyun kenarına kadar götürülmüş, gecenin belirli bir saatinden sonra da şahısların cep telefonlarından sinyal alınamıyor. Bulgular bizi göle götürüyor. Ancak, net bir şey söylemekte doğru değil. Devletin bütün imkânları seferber edildi. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Eğirdir Bedre Koyu Plajı'na piknik yapmak için geldikleri tahmin edilen Ümit Gökdere (26), Bilal Duran (29) ve Sever Özkan (26)'dan 13 Mart 2010'dan bu tarafa bir haber alınamıyor. Şahısların, kıyıda duran deniz bisikletinin zincirini kırarak göle açılmış olabilecekleri tahmin ediliyor. Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'nde çalışan gençlerin aileleri de gelecek iyi haberleri bekliyor.