BIST 10.919
DOLAR 32,17
EURO 34,90
ALTIN 2.500,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Aytaç Durak'tan istifa cevabı!

Aytaç Durak'ın serveti dillere düştü. Bahçeli 'bizi beklemesin, istifa etsin' dedi. Durak Bahçeli'ye bakın ne cevap verdi;

Abone ol

Adana bir haftadır Belediye Meclisi'nde gündeme getirilen rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor. Aytaç Durak "O şahsa (Mustafa Tuncel) yarına kadar süre tanıyorum. Yarın 10:30'da elindeki belgeleri savcılara verdi verdi, yoksa savcılara ben kendimi ihbar edeceğim" dedi.

Bahçeli'nin istifa çağrılarını da "Bahçeli ile görüşmeden bir şey söyleyemem" diye yanıtladı.

Durak şöyle konuştu:

HABERLER KORKUNÇ

Uzun bir meslek hayatım oldu. 1963’te inşaat mühendisi olduktan sonra Adana Devlet Su İlleri’nde göreve başladım.

Bu dönem içinde daha sonra iki dönem belediye başkanlığı olmak üzere 7 defa seçim kazandım. Adanalı ahmak değil. Her şeyim Adana’da. Varlığım da Adana’da. Yandaş medya mı diyeyim riyakar medya  mı diyeyim, bu haberler korkunç!


KENDİMİ İHBAR EDECEĞİM

Onu hapse attıracağım diyen arkadaşa (Mustafa Tuncel) sesleniyorum. Dilekçeni ver! Dün verecekti, vermemiş, bugün de vermemiş. Yarın sabah o dilekçeyi vermezse namerttir. Yarına kadar bekliyorum. Yarın 10:30'da Adana Başsavcılığına gidip kendimi ihbar edeceğim. 'Mustafa Tuncel'in elindeki belgeleri alın, Aytaç Durak neymiş öğrenin' diyeceğim.

BAHÇELİ NE DİYORSA DOĞRUDUR

 

Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Bu kadar iftira atılırsa sayın genel Başkan duyduğunu söyler. Sayın Bahçeli kendi görüşünü söyledi. Disiplin kurulu 3-5 kişi. Ben tüm Türk halkına sesleniyorum. Kim hakkımda ne biliyorsa açıklasın... Bu medyanın bana yaptığını düşman düşmana yapmaz.

 

VERGİ SIRALAMASINA GİRDİM

2000 daire yapan bir müteahhitlik şirketini sahibi olarak beni Adanalılar bilir. Vergi sıralamalarına girmişim. Bugün en büyük şirketlerin de bilmediği borcu olabilir.


ONUNLA İLGİLİ ELİMDE BELGE YOKTU

Bu arkadaş Adana Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının odak noktalarından biri. Rüşvet olduğuna inandığım olayları duyuyordum ama elimde delil yoktu.


KASETİ SAVCILIĞA VERDİM

 

Ne zaman kaset geldi. Kaseti savcılığa verdim. Sonra da ertesi Belediye Meclisi'nde sesli de dinlettim ve bu arkadaşın tepkisi büyük oldu. 'Benzin döküp kendimi yakacağım' diyor. 'Ben konuşursam siz altından kalkamazsınız' dedi. 'Lüften susalım sabırla dinleyelim' dedim. Bir saatten fazla konuştu ama dediklerinin içinde hiçbir şey yok. 30 liralık daireyi muhasebeci 6 lira göstermiş. neymiş vergi kaçakçılığı varmış. 'Varsa var öderler' dedim. Sonra muhasebecimle konuştum. 'O arsanın raici o' dedi.  

BENİM SERVETİM İDDİA EDİLENİN 200'DE BİRİ

 

Benim gayrimenkul zengini olduğum iddiaları yalan. Benim şirketim var devamlı ziraat gelirim var. Milyar dolarlar lafı var ya onun yüzde biri değil. Hesabı yaparsanız o çıkar. Servetim o iddia ettikleri rakamın iki yüzde biri.

 

ŞU ANDA BİLE 6 TANE MÜFETTİŞ VAR

Müfettiş göndereceklermiş, göndersinler. Seçildiğimden bu yana müfettiş eksik olmuyor bu belediyede. Sayın başbakan şaibeli bir başkan oturuyor dedi ya, beni de onlardan zannediyor olmalı ki devamlı müfettiş geliyor, hiçbir şey yok. Şu anda 6 tane müfettiş vardı. Yenileri gelecekse buyursun gelsinler.

 

BAHÇELİ’YLE GÖRÜŞMEDEN KARAR VERMEM


İstifa çağrısına Sayın Bahçeli ile görüşmeden bir şeye karar vermem. Açıklamayı indikten sonra burada öğrendim.


Her yıl mal beyanımızı veririz. Kimse ortalığı telaşa vermesin. Gizli bir şey kalmaz. Belediye Başkanlığı zamanında edindiğim mallarla ilgili söylentiler var. Ahlaksızlar onu diyenler. Yalancılar.


BEN BELEDİYE BAŞKANI OLMASAYDIM SERVETİM DAHA FAZLA OLACAKTI

Ben 300'den fazla soruşturma geçirdim arkadaşlar. 5 kişiyi mahkum ettirdim. Daha da sırada olanlar var. Ben belediyeler birliği başkanlığını en uzun süre yapan insanım, Türkiye'de en uzun belediye başkanlığı yapan insanım. Bu işi çok iyi biliyorum. ama ben belediye başkanı olmasaydım, servetim çok daha fazla olacaktı.

BELEDİYE BAŞKANI OLMADAN ÖNCE DE SERVETİM VARDI

Bakın ben belediye başkanı olmadan bu büyük gazetenin ilk sayfasında ilan verebiliyorum. Bu ilanınız devamlı çıkardı. Ben öyle bir şirketin başındayım.

Ben belediye başkanı olmadan çıkan ilana bakın... Bizi bizden ev sahibi olanlara sorun diyoruz. Binlerce insanı ilan ettik. Benim malımın hesabını vermekten sıkıntım olmaz ama birilerinden hesap soracağız.

RÜŞVETİ BEN İHBAR ETTİM, SANKİ BEN RÜŞVETÇİYMİŞİM GİBİ YAYIN YAPILIYOR

Rüşveti ben ihbar ettim ama Türk medyası sanki ben rüşvetçiymişim gibi yayın yapıyor. O kaseti elime geçer geçmez savcılığa teslim ettim. Yarın sabah adliyenin önünde mustafa tunceli bekliyorum. açıklasın yoksa ben gidip kendimi ihbar edeceğim. Benim rüşvetle mücadelem yeni değil. bir arkadaşı otagar müdürü yaptık. herkesi haraca bağlamış. gittik yakaladık. askide onları yakalattım. şimdi Mustafa Tuncel de sıraya girdi.

 
 

Olay, Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın Meclis'te belediye Meclis üyesi Mustafa Tuncel'e ait olduğunu iddia ettiği bir ses kaydı dinletip, onu 'rüşvet almakla' suçlayınca patlak verdi.

Tuncel karşı atağa geçti ve asıl rüşvetçinin durak olduğunu söyledi. İmar rantı ve haksız kazançla 2 milyar dolar servet edindiğini iddia etti.  

Bu haberlerden sonra İçişleri Bakanlığı Durak hakkında iddialarla ilgili inceleme başlattı.  İddialar, Durak'ın lideri MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi rahatsız etti. Bahçeli'den partisinin Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'a 'istifa et' çağrısı geldi.