BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehir'de engelliler için dev proje

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, zihinsel engelli vatandaşların üretime katkılarını sağlamak amacıyla yeni bir proje başlatacaklarını açıkladı.

Abone ol

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, eğitilebilir zihinsel engellilerin üretime katkılarının sağlanması amacıyla hayırsever vatandaşlarında yardımları ile dev bir projeyi bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Nevşehir'de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti. Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Filiz Sayın'ın yanı sıra, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği yöneticilerinin katıldığı ziyarette konuşan Ünver, hayırsever Uzer ailesinin desteği ile zihinsel engellilere yönelik Türkiye genelinde bir benzeri olmayan bir projeyi önümüzdeki aylar içerisinde hizmete kazandırmayı planladıklarını söyledi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan' ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye başkanı Hasan Ünver, eğitilebilir zihinsel engellilerin bir meslek sahibi yapılarak, üretime katkılarının sağlanarak sosyal hayata katılmalarının amaçlandığı proje ile ilgili bilgiler verdi.

Ünver, Güzelyurt Mahallesi'nde 5 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde zihinsel engelli bayan ve erkeklerin yararlanabileceği İş Eğitim Okulu'nun yanı sıra, İş Eğitim Okulu'na bitişik olarak engellilerin üretime katılmalarının önüne açabilecek çeşitli branşta iş atölyelerinin yer alacağını söyledi.

Bu projenin ülke genelinde bir ilk proje olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Ünver "Zihinsel engelli erkek ve bayanlarımızı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı İş Eğitim Okulu'nda eğitmenin yanı sıra,bu binaya bitişik olarak yapacağımız bir alanda da çeşitli iş atölyeleri oluşturacağız. İş Eğitim Okulu'nda kendi alanlarında bir zanaat sahibi olan engelli kardeşlerimiz için iş atölyelerinde üretimi yapılacak ürünleri belediye olarak biz satın alacağız.Bu kardeşlerimize aylık bir gelirin de ötesinde bizde satın aldığımız ürünler kapsamında ek bir gelir kaynağının da oluşmasına yardımcı olacağız.İsteyen engelli kardeşlerimizin aileleri çocuklarını barınma imkanı oluşturacak bu merkezden yararlandırabilecekler.

Güzelyurt Mahallesi'nde bu çalışmalar için 5 bin 500 metrekarelik bir alan belirledik,bu alanında sadece bin 200 metrekarelik bir alanı inşaat alanı.Geri kalan alanlarda da zihinsel engellilerimizin tarımsal alanda da çalışmalarını sağlamak için hobi bahçeleri oluşturacağız. Kız ve erkek engelli kardeşlerimizin ayrı aynı yararlanabileceği bu sistemin hayata geçirilmesi için yaklaşık 600-700 bin TL'lik bir harcamaya ihtiyaç duyuluyor.Bu bedelin önemli bir bölümünü hayırsever Uzer ailesi karşılayacak. Geri kalanını da yine diğer hayırseverlerden sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu yönde protokol ise önümüzdeki günlerde imzalanacak.Öyle inanıyorum ki 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı başına bu tesisimiz hizmete hazır hale getirilecektir"
diye konuştu.