BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özkan ve Balbay'dan açık mektup

Ergenekon sanıklarından Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, 'siyasi partilere açık mektup' başlıklı bir açıklama yaptı.

Abone ol

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, "siyasi partilere açık mektup" başlığı altına yazılı bir açıklama yaparak,"Bu gidişe seyirci kalmayın, yakından izleyin" çağrısında bulundular.

İkinci "Ergenekon" davasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında tutuklu sanık İbrahim Özcan'ın çapraz sorgusuna devam ediliyor.

Tutuklu sanık İbrahim Özcan, üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin sorularını yanıtladı.

Özese'nin, Kadıköy'deki Kuvayı Milliye 1919 Derneği'nin kurulmasında Nuri Vardarbaşı'nın ne yönde katkısı olduğunu sorması üzerine Özcan, bunu birinci davanın sanığı Mehmet Fikri Karadağ'ın daha iyi bileceğini söyledi.

Vardarbaşı'nı dernekte 5-6 kez gördüğünü ifade eden Özcan, Özese'nin "Teşkilatta bir görevi var mıydı?" sorusuna da "Fikri Bey ile beraberdi genelde. Bir görevi olup olmadığını bilmiyorum" diye yanıtladı.

Derneğe üye olmadığını belirten Özkan, derneğin Kasım 2005'te kurulmasından 2-3 ay sonra ayrıldığını anlattı.

Özcan, Özese'nin sorusu üzerine de Hüseyin Görüm'ün Maltepe'deki konteynerinin "bir fabrika" olduğunu, burada bir araya geldiklerinde günlük siyasi, ekonomik, spor konularında konuştuklarını söyledi.

Özcan, 8-10 kez gittiği bu yerde özel bir toplantının yapılmadığını, Muzaffer Tekin ile "Yasin" olarak bildiği Rasim Görüm'ü de 3-4 kez gördüğünü dile getirdi.

Başka bir soru üzerine de Özcan, Türk Ortodoks Kilisesi'nde gizli bir toplantı yapılmadığını belirtti.

Özcan, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun sorularını yanıtlarken duruşma salonundaki ses ve görüntü siteminde arıza oluştu.

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmaya öğle arası verdi.


ÖZKAN VE BALBAY'DAN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Bu arada, tutuklu sanıklar Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, "siyasi partilere açık mektup" başlığı altına yazılı bir açıklama yaparak, Silivri'de özel olarak kurulmuş bir mahkemede özel hukukun uygulandığını savundu.

Yaşamları boyunca düşüncelerini açık yüreklilikle kamuoyu ile paylaştıklarını, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna inandıklarını kaydeden Özkan ve Balbay, açıklamalarında, siyasi partilere hitaben "Bu konuda duyarlı partilere teşekkür ediyoruz. Hukuksuzluğa kulak tıkayanlar, hukuksuzluğu sahneye koyanlar kadar sorumludur. Her şeye karşın hukukun üstün geleceğine olan inancımızla sizlere sesleniyoruz. Bu gidişe seyirci kalmayın, yakından izleyin" çağrısında bulundular.