BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da sosyal yardımlaşma hız kesmiyor

Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında iki aileye çapa makinesi verildi.

Abone ol

Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların aile geçimlerine katkı sağlaması amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde 2 çiftçiye çapa makinesi, doğuştan engelli bir kişiye de akülü araç verildi.

Ordu Merkez Kısacık Köyünde yaşayan İsa Asak ve Kenan Yaşar adlı çiftçilere, Ordu SYDV tarafından yapılan "Çapa Makinesi İşletmeciliği Projesi" kapsamında, her biri 12 bin lira değerinde, 2 adet damperli römorku olan çapa makinesi verildi. Ordu SYDV tarafından yapılan proje kapsamında, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden sağlanan ödenekle alınan 2 adet römorklu çapa makinesi, Vali Orhan Düzgün tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Çapa makinelerinin anahtarını İsa Asak ve Kenan Yaşar isimli çiftçilere teslim eden Vali Orhan Düzgün, SYDV olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı, kömür yardımı gibi yardımların devam ettiğini, onları iş sahibi edindirmek amacıyla iş edindirme projeleri geliştirdiklerini belirtti. Vali Düzgün, yufkacılıktan berber dükkanına kadar pek çok vatandaşa iş edindirme yardımı yaptıklarını dile getirerek, "2009 yılında Ordu ili genelinde 245 proje ile 5 bin 196 kişi iş sahibi yapılmıştır. Bu yılda çalışabilecek durumda olup, bir işi olmayan ve kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza mikro kredi diyebileceğimiz küçük ölçekli yardımlarla 10 bin, 15 bin liralık yardımlarla onlara iş edindirmeye yönelik projelerimiz devam ediyor. Bugün iki vatandaşımıza çapa makinesi vermek suretiyle aile geçimlerine katkı sağladık. Çiftçilerimiz çapa makinelerini hem kendi işlerinde kullanabilecekler hem de kendi köylerinde, komşu köylerinde ihtiyacı olan vatandaşların işlerinde çalışmak suretiyle kendilerine bir gelir temin edecekler" dedi.

Vali Orhan Düzgün'den çapa makinelerini teslim alan çiftçiler İsa Asak ve Kenan Yaşar ise, günümüzde tarımın artık makineyle yapıldığını belirterek, "Bizim de böyle bir tarım aletine, iş makinesine ihtiyacımız vardı. Bu yüzden SYDV'ye müracaat ettik. Çok sevinçliyiz. Çok mutluyuz. Çok yönlü olarak kullanabileceğimiz bu çapa makinesiyle hem kendi işlerimizi rahatlıkla, kolaylıkla yapacağız, hem de başkalarının işlerini yaparak ailemizin geçimini sağlayacağız" diye konuştular.

Bu arada doğuştan engelli olan ve Orduluların yakından tanıdığı İbrahim Sinan'da ihtiyacı olan akülü özürlü aracına kavuştu. Vakıf imkanlarıyla satın alınan akülü araç İbrahim Sinan'ın kendisine teslim edildi.