BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  GÜNCEL

Tek hayali el ele tutuşup gezmek

Türkiye tarihine geçen ameliyatla yeni kollarına kavuşan Atilla Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır, hastanenin önünde heyecanla bekliyor.

Abone ol

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından bağışlanan Ahmet Kaya'nın iki kolunun nakledildiği Atilla Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır, kızı Ayşe ve oğlu İbrahim ile hastanede eşinden gelecek iyi haberleri bekliyor.

Kavdır, gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun ardından eşini birkaç kez gördüğünü anlattı.

Eşinin durumunun iyi olduğunu, bugün de kendisini gördüğünü belirten Kavdır, eşinin rahat ve iyi göründüğünü söyledi. Sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldığını ifade eden Kavdır, ''Kendisi konuşamıyor, doktorlar, 'Eşin geldi' dediler, başını salladı'' diye konuştu.

AMELİYATTAN ÖNCE KORKUYORDU

Eşinin nakil öncesi tereddütleri olduğunu, istemesine rağmen korktuğunu ifade eden Ayşe Kavdır, ikna etmek için gösterdikleri çaba sonucunda, ''Çocuklarımın elleri tutacağım, yürüyeceğim'' diyerek ameliyata karar verdiğini söyledi.

Bacağın alınması nedeniyle üzülmediklerini vurgulayan Kavdır, ''Bacağın gitmesi daha iyi. Yoksa böbreklerini, başka bir organını kaybedebilirdi. Her işini kendi yapıyordu zaten, motosiklet kullanıyordu, onun için bir kaybı yok'' diye konuştu.

Kavdır, motosikletin özel düzenekli olup olmadığı yönündeki soru üzerine, ''Normal motosiklet kullanıyordu. Küçükten alıştığı için devamlı kendisi kullanıyordu. Arkasında çocuklarını, beni taşıyordu. İlk geldiğim sırada korkuyordum, binemiyordum. Ama artık biniyorum'' dedi.

Ayşe Kavdır, gazetecilerin ''Evlenirken bir tereddütünüz olmuş muydu?'' sorusuna da ''Onun yaşama azmini anlattılar, biz de öyle karar verdik. Herşeye sıkı sıkı bağlanmış, onun için ben de kabul ettim. 15 yıllık evliyiz ve çok mutluyuz'' yanıtını verdi.

Kavdır, çok heyecanlı olduklarını da vurgulayarak, ''Benim hayalim ilk başta el ele tutuşup gezmek'' diye konuştu.