BIST 10.153
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.459,57
HABER /  GÜNCEL

Yeni yüze sansür geldi

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar'ın fotoğrafları sansürlü olarak yayınlandı.

Abone ol

Nakilden sonra yüzde şişlik ve morluklar oluşması nedeniyle hasta Uğur Acar'ın hastane yönetimi tarafından basın organlarına dağıtılan fotoğraflarında yüzü, geçici olarak mozaiklendi.

Bunun normal bir süreç olduğunu belirten uzmanlar, yüzün 10'uncu günden itibaren nakledildiği ilk günkü haline döneceğini, şişliklerin ineceğini, ondan sonra yüzünün gösterileceğini belirtti.

Yoğun bakım ünitesinden servise alınan Acar'ın durumuna ilişkin bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Acar'ın şimdilik yazı ve işaretlerle konuştuğunu, 1 yıl sonra yüz hareketlerinin, mimiklerin daha görünür hale geleceğini anlattı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen Cumartesi günü 03.30'da başlayan ve 9 saat süren ameliyat ardından Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar, yoğun bakım ünitesinden alınarak sevise nakledildi.

AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, "Gözlerini açtı. Her şekilde artık anlaşabiliyoruz. Konuşması şu anda mümkün değil. Bir iki gün sonra o imkanı vereceğiz. Acıktığını bile ifade edebiliyor. Bu bizim için çok iyi bir durum" diye konuştu. Prof. Dr. Özkan, yüz nakli olan Acar'ın damardan beslendiğini belirtirken Acar'ın aynayla ilk karşılamasını psikiyatristlerle birlikte değerlendireceklerini söyledi.

İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

Uğur Acar'ı servis odasında ilk ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe oldu. Ardından da Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AÜ Hastanesi'nde ameliyat sonrası 3'üncü güne giren yüz nakli hastası Uğur Acar ve çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın son durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Vali Altıparmak, AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ve ameliyatları gerçekleştiren ekibin başkanı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan'la görüştü.