BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

Teğmenin eşini komutanlar uğurladı

Teğmen Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı...

Abone ol

Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’na yapılan saldırıda yaşamını yitiren Teğmen Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı...

Cumhur Akdağ gibi mahalle arkadaşı Pınar da asker olmak istiyordu. Pınar, hayaline kavuşamadı ama asker olan çocukluk aşkı Cumhur Akdağ ile 25 Nisan’da evlendi. Ardından eşine destek olmak için Osmaniye’ye giden Pınar, 5 Mayıs’ta babasının intihar haberiyle yıkıldı. Babasının mevlidi için İzmir’e gitme hazırlığı yapan Pınar, 10 Haziran günü Teğmen eşi Cumhur Akdağ ile yaşadığı lojmanın balkonunda PKK’lı teröristlerin saldırısında hain kurşunla hayatını kaybetti. Son 47 günde mutluluğu ve acıyı peşpeşe sığdıran Pınar Akdağ’ın cenazesi Buca’daki mahallesinde bulanan camideki törenin ardından toprağa verilecekti.

Ama Genelkurmay, personelinin eşini askeri törenle toprağa verme kararı aldı. Asker olmak isteyen Pınar, böylece son yolculuğuna bir asker gibi uğurlandı. Şehit törenlerinin yapıldığı Bostanlı Beşikcioğlu Camii’ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, eşleriyle birlikte geldi. Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök,Valii Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve yüksek rütbeli subayların katıldığı törende subay eşlerini çokluğu dikkat çekti.

PAŞALAR TESELLİ ETTİ

47 günlük eşini kaybeden Teğmen Akdağ, törende Başbuğ ve Işık’ın arasında yer aldı, komutalılarından destek gördü. Akdağ, üç kırmızı karanfili bayrağa sarılı tabutun üstüne koydu. Orgeneral Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ, törende yanında oturduğu Pınar’ın annesi Gülseren Ekmekçiler’in elini hiç bırakmadı. Pınar Akdağ’ın acılı yakınlarına kadın subaylar ve subay eşleri destek oldu. Kalabalık halk topluluğunun da katıldığı törenin ardından Pınar Akdağ’ın cenazesi Buca’da toprağa verildi.