BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan açılıma veryansın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin demokratik açılımını eleştirerek hükümeti suçladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik açılımı eleştirerek, "Bunlar ne yaptılar? Açılım yaptılar. Allah aşkına bu milletin mutfağında yangın var, şunu bir söndürsene önce sen. Yapamazlar çünkü onların derdi başka. Onun için bizim inançlarımızı sömürerek bizi ayrıştırıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, meydanı dolduranlar arasında her kesimden vatandaşlar bulunduğunu belirterek, "Merhaba Türkiye" diye seslendi.

Anadolu'nun artık taşkın bir sel gibi olduğunu, kabına sığmadığını ve halkın iktidarını kurmak istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, halkın, 2002 yılında bu kente gelerek bazı sözler veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlediğini, ancak Erdoğan'ın bu meydandan verdiği sözleri yerine getirmediğini, bu yüzden artık kendi iktidarını kurmak istediğini ileri sürdü. "Bu meydanda Başbakan söyledi sizler de ışığını yaktınız. Ama bu vaatler gerçekleşti mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, meydandakilerin "hayır" yanıtı vermeleri üzerine, "O zaman size bir görev düşüyor, ampulü söndürmek" dedi.

"BEN SİZİN KEMALİNİZİM, SİZİN GİBİ YAŞIYORUM"

Siyasetin konusunun yoksulluk, işsizlik, üretim, dik ve onurlu bir Türkiye yaratmak olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Şu Başbakan'a bakın hele... Gazze'ye yurttaşlarımızı gönderdi. Ucunda ölüm olduğunu biliyorsun. Garibanları gönderiyorsun son dakikada AKP milletvekilleri binmiyor. Onların canı daha mı değerli? Kalkıyorsun efeleniyorsun ondan sonra. Allah aşkına şu Bağdat'ta 1.5 milyon Müslüman ölmedi mi, binlerce Müslüman kadına tecavüz edilmedi mi? Neredeydi bu Recep Bey o zaman?"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde seçim var, sandık gelecek önünüze. Bir tek şey istiyorum; geçen dönem CHP'ye oy veren, vermeyen olabilir. Sandığa giden, gitmeyen olabilir. Ama bu seçimlerde bizler hep beraber kardeşimizle, dostlarımızla, akrabamızla, anamızla ve babamızla sandığa gidip AKP'ye ders verme sözü veriyor muyuz? Recep Bey'in ezberi bir kez daha bozulacak. Ama varsın bozulsun. O ezberi bozmak yetmiyor, onların düzenini de bozacağız biz inşallah. Onların düzeni milletin yoksulluğunu sömürmektir, milletin inançlarını sömürmektir. Onların düzeni milletin etnik kimliğini sömürmektir. Biz de bu düzeni yıkacağız halkça bir düzen kuracağız. Şunu asla hiçbir yurttaşımızın unutmamasını istiyorum, onlar hükmetmeye geldiler, bizler hizmet vermeye geleceğiz. Onlar mağduru oynadılar, zalim oldular. Ama biz halkın iktidarını kuracağız, halkı dinleyeceğiz. Yırtık ayakkabıyla siyasete girip Kısıtlı'daki havuzlu villada oturan adam olmayacağız. Söz veriyoruz size. Ben sizin Kemalinizim, sizin gibi yaşıyorum. Sizden birisiyim. Söz veriyoruz millet zenginleşmedikçe bize zenginleşmek haram olsun. Beraber üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz."

Tokat Sigara Fabrikasının kapatılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Niye kapatıyorlar? Zarar mı ediyordu orası? Hayır, zarar etmiyordu. Birilerinin para kazanması lazım. Birilerine Tokat Sigara Fabrikasının peşkeş çekilmesi lazım. Birilerinin o işçileri orada mahkum etmesi lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Tokat'ta miting meydanına konvoy eşliğinde geldi. Kılıçdaroğlu'nun otobüsü, kalabalığın arasından güçlükle konuşmanın yapılacağı yere vardı. Parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara karanfil atan Kılıçdaroğlu konuşması sırasında Tokatspor atkısı taktı.