BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Bombacı PKK'nın dağ kadrosundan

50 kilogram patlayıcıyla eylem yapacak olan bombacının 11 yıldır PKK'nın dağ kadrosunda bulunan H.K. olduğu öğrenildi.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar mevkisinde park halindeki bir otomobilin LPG tankında patlamaya hazır halde ele geçirilen yaklaşık 50 kilogram patlayıcıyla eylem yapacak olan bombacının 11 yıldır PKK'nın dağ kadrosunda bulunan H.K. olduğu öğrenildi. Polis kaçan terör örgütü üyesini her yerde arıyor. Zanlının fotoğrafları basına dağıtıldı.

İzmir'de ele geçirilen 50 kilogramdan fazla patlayıcıyla eylem yapacak olan kişinin gözaltında bulunan BDP Buca İlçe Başkanı A.K.'nin oğlu H.K. olduğu öne sürüldü. Terör örgütü PKK'nın 11 yıldır dağ kadrosunda bulunan H.K.'nin kısa süre önce İzmir'e geldiği ve polis tarafından her yerde arandığı belirtildi. Zanlının, operasyon devam ederken basına yansımasıyla birlikte izini kaybettirdiği, şu an yanında herhangi bir patlayıcı olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi. BDP İlçe Başkanı A.K.'nın oğlu olan 160-1.70 boylarındaki H.K.'nın 11 yıldır örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, bombayı kendisinin kente getirip bazı kişilere teslim ettiği öğrenildi.

Terör örgütü üyesi H.K.'nin, iki gün önce otoparka bırakılan otomobili, eylem yapacağı gün alıp hedefe götürerek bombalı saldırıyı gerçekleştireceği belirlendi. Her yerde aranan ve yeni bir eylem yapmasından çekinilen zanlının fotoğrafların tüm güvenlik birimlerinin yanı sıra basına da dağıtıldı. Otomobilin bagajındaki LPG tankında ele geçirilen patlayıcının ağırlığının da 50 kilogramın üzerinde olduğu ve bir bölümünün plastik patlayıcı, bir bölümünün ise kimyasal karışımdan oluştuğu belirlendi. Bomba düzeneğinin patlaması için uzaktan kumanda düzeneğinin bulunduğu tespit edildi. Emniyet yetkilileri, LPG tankı içerisinde yüklü miktarda patlayıcı kullanılarak hazırlanmış bomba düzeneğinin ilk kez ele geçirildiğini bildirdi.

Terörle Mücadele Ekipleri, 34 YK 2170 plakalı otomobilin sahibiyle ilgili yürüttüğü incelemede de bazı bilgilere ulaştı. Kimlik bilgileri açıklanmayan otomobil sahibinin, bir süredir kayıp olduğu ve otomobilinin de kısa süre önce İzmir'e getirildiği tespit edildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT desteğiyle yaptığı takip sonucu, Güneydoğu Bölgesi'nden kente getirilen bir otomobille bombalı eylem yapılacağı bilgisini edinmişti. Harekete geçen ekipler, eldeki bilgilerin tamamlanması ve takibin sona erdirilmesinin ardından operasyonu başlatmış, Buca Kaynaklar Mevkisi'ndeki Yörükobası adlı restoranın otoparkına park edilen 34 YK 2170 plakalı Toyota marka otomobilin bagajındaki LPG tankı içinde 50 kilogram patlayıcı ele geçirilmişti. Çeşitli adreslere yapılan baskınlarda, aralarında BDP Buca İlçe Başkanı A.K.'nin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan 6 kişiden 4'ü ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. DTP Buca İlçe Başkanı Aslan Kızıl ile ismi açıklanmayan diğer kişinin halen sorgusunun sürdüğü, pazartesi günü adliyeye sevk edilecek.