BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na pinokyo benzetmesi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Gandi değil pinokyo' dedi...

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na medyada "Gandhi" denmesini eleştirerek, "Yalan söylersen burnun uzar. Bu Gandhi değil, Pinokyo" dedi.

Esenler Kültür Merkezi'ndeki "Türkiye Buluşmaları" toplantısında konuşan Ergün, AK Partinin hizmet partisi olduğunu ve her kademede çalışmaya devam edildiğini kaydetti.

"Sevdamız, Türkiye'yi demokratikleştirmek ve zenginleştirmek, Türkiye'de adaleti sağlamak, hukukun üstünlüğünü temin etmek ve kalkınmayı sağlamak. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'nin uluslararası ilişkiler alanında çok farklı bir yere geldiğini de ifade eden Ergün, Türkiye'nin artık "ne söylediğine dikkat edilen bir ülke" durumuna geldiğini vurguladı.

Ergün, Türkiye'nin demokratik açıdan ilerlemesini ve kişi başına düşen gelirin 3 bin dolar seviyesinden 10 bin dolara ulaşmasını amaçladıklarını kaydetti.

"AK Parti yargıyı ele geçirmeye çalışıyor" şeklindeki yorumlara tepki gösteren Ergün, Türkiye'de bir telefonla, istenilen adam hakkında, istenilen kararın alınmaya çalışıldığı bir atmosfer olduğunu ifade etti. Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğinin de altını çizen Ergün, "Yargıya şantaj yapılmaya çalışılıyor, yargı etkilenmeye çalışılıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na medyada "Gandhi" denmesini eleştiren Ergün, "Gandhi, Hindistan'ın önemli bir mücadele adamı, bir kahraman. Ama kahramanlar iftira atan değildir, yalan söyleyen değildir. Gandhi nasıl kahraman olmuş bir bakın. İftira atarak, AK Parti'ye kara çalarak ve yalan beyanlarda bulunarak kahraman olunmaz" dedi.

CHP'de yeni bir dizayn oluşturulmaya başlandığını ifade eden Ergün, bu dizaynın CHP'ye bir katkısı olmayacağını ve CHP'de bir kaynamanın başladığını söyledi.

Ergün, yanlış bir proje üstüne, başkasına komplo üzerine, mevcut genel başkana komplo kurarak yapılan işten hayır gelmeyeceğini dile getirerek, bu tür değişim süreçlerinin doğal olması gerektiğini kaydetti.