BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  GÜNCEL

Tedavi edemeyen medyuma hapis

Ta İran'dan tedavi olmak için bir medyuma gelen şahıs sonunda soluğu mahkemede aldı.

Abone ol

İran uyruklu Pari Nakzad Kanjin'i, psikolojik rahatsızlığı olan kardeşini iyileştireceğini söyleyerek dolandırdığı öne sürülen medyum Mustafa Kılıç'ın 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Kılıç'ın avukatı ile şikayetçi Pari Nakzad Kanjin katıldı.

Hakim, Pari Nakzad Kanjin'in, Mustafa Kılıç hakkında Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı tazminat davasındaki dosya tutanak örnekleri ve dayanaklarının dosyaya getirildiğini tutanağa yazdırdı.

Duruşmada diyeceği sorulan Kanjin, sanığın cezalandırılmasını istediğini belirterek, ''Hem de çok ağır ceza verilsin. Ben bu davalar için İran'dan kalkıp geliyorum'' dedi.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Güngör, sanık Mustafa Kılıç'ın özel bir televizyonda yaptığı programa katılan Kanjin'e ''kız kardeşini iyileştireceğini vaat ettiği''ni belirterek, bunun için sanığın müdahilden 5 bin 700 avroyu bir döviz bürosu aracılığıyla aldığı bildirdi.

Sanığın bu şekilde müdahili dolandırdığını belirten Savcı Güngör, sanığın eylemine uyan TCK'nın 157. maddesi uyarınca 1 yıl ile 6 yıl 4 ay arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşma, sanık avukatının savunmasını yazılı olarak hazırlaması amacıyla ertelendi.