BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Jeotermal seracılar destek istedi

Simav'da jeotermal kulanarak seracılık yapan üreticiler sıkıntılarını belediye meclis üyelerine anlattılar.

Abone ol

Kütahya Simav’da Eynal Kaplıcaları Bölgesi'nde 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında jeotermal enerji kullanarak seracılık yapan üreticiler, Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında davet ettikleri belediye meclis üyelerine sıkıntılarını anlattı, destek istedi.

4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, belediyenin desteğiyle 250 dekar kapalı alanda sürdürdükleri jeotermalli seralarında ürettikleri yıllık 5 bin ton civarındaki ürünün satışından elde ettikleri yıllık 5 milyonluk gelirin ilçe ekonomisinin can damarını oluşturduğunu kaydetti.

Sera bölgesinde yaklaşık 400 dolayında işçi çalıştığını vurgulayan Keldi, belediyenin desteğini artırmak suretiyle sera alanının 350 dekara çıkarılması halinde çalışan işçi sayısının 600’e çıkacağını söyledi.

Ürettikleri hormonsuz domates ve salatalıkların Bursa başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Edirne, İzmir ve Kütahya gibi büyük Türkiye’nin değişik bölgelerinde tüketiciler tarafından aranılan bir marka haline geldiğini hatırlatan Osman Keldi, bu sayede Simav’ın tanıtıma da büyük oranda destek sağladıklarına dikkat çekti.

Başkan Keldi, ayrıca belediyeden sera bölgesindeki ara yolları kilitli beton parke ile döşemesin, bunun yanında Gölcük Yaylası'ndan gelen dereyi de ıslah etmesini beklediklerini belirtti.

Sera bölgesinde paketleme ve tasnifleme tesisi yapmak için belediyenin kendilerine gerekli miktarda arazi desteği sağlamasının onurunu yaşadıklarını anlatan Başkan Keldi, ”15 yıldır sizlerin desteği sayesinde ayakta duruyoruz. Daha çok üretim, daha çok istihdam için daha çok desteğe ihtiyacımız var.

Bunu bizden esirgemeyeceğine yürekten inanıyoruz. Yoğun işleriniz arasında davetimizi kırmayarak buraya kadar gelip sıkıntılarımızı dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Kasım Karahan, seracılara istedikleri her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Karahan,” Simav’da önceleri kerestecilik ve halıcılık sektörü vardı. Simav’ı bu sektörler ayakta tutuyordu.

Ekonomik krizle birlikte bu sektörler küçüldü. Elimizde sadece seracılık sektörü kaldı. Seracılık sektörünü ayakta tutabilmek için istediğiniz her türlü desteği sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Davetliler daha sonra 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Eynal Kaplıcaları Restoranda onurlarına düzenlediği akşam yemeğine katıldı