BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Emniyet amirini açığa aldıran mesaj

Batman'da polis teşkilatını karıştıran söylenti. İlçe Emniyet Amiri Karaman tedbiren açığa alındı.

Abone ol

Batman'ın Gercüş İlçe Emniyet Amiri Rasim Karaman, bir polis eşine telefonla mesaj attığı iddiasıyla tedbiren açığa alındı.

POLİS MEMURUNUN EŞİNE MESAJ ATIYORDU İDDİASI

Yaklaşık 5 yıldır Gercüş İlçe Emniyet Amirliği görevini yürüten Rasim Karaman'ın, kendi karakolunda görev yapan bir polis memurunun eşine mesaj attığı için valiliğin emriyle açığa alındığı iddia edildi.

Olay günlerdir sır gibi saklanırken, yetkililer iddianın soruşturulduğunu, görevlendirilen muhakkikin gereken incelemeyi yapacağını ve konunun en ince ayrıntısına kadar araştırıldığını dile getirdiler.

6 KORUCU ÜÇ YIL AKRABALARI OLAN KÜÇÜK KIZA TECAVÜZ ETTİ

[PAGE]

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ay, Eğil ilçesine bağlı Bahşiler köyünde yaşayan Z.M (15) adlı kız çocuğunun, 3 yıl boyunca akrabası 6 korucu ve bir hastane personelinin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Ay, olayın, Z.M'nin hamile kalması üzerine ortaya çıktığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak dernek merkezinde basın toplantısı düzenleyen avukat Abdurrahim Ay, koruculuk sisteminin kaldırılması talebinde bulundu.

Terör örgütü PKK ile mücadele gerekçesiyle, hiçbir alt yapı hazırlığı yapılmadan on binlerce insanın silahlandırıldığını savunan Ay, "Geçen zaman göz önüne getirildiğinde birçok hak ihlalinin temelinde koruculuk sistemi yatmaktadır. Sayısız faili meçhul cinayet, adam yaralama, gasp, kız kaçırma, uyuşturucu ve silah ticareti gibi birçok suç korucular için sıradan fiil haline gelmiştir." dedi.

KIZ ARKADAŞININ BOĞAZINA BIÇAĞI DAYADI

[PAGE]

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde 21 yaşındaki Nigar Yenilmez adlı kız arkadaşlarıyla piknik yapıp alkol aldıktan sonra kamyonetlerini yıkamak için benzin istasyonuna çeken 32 yaşındaki Sebahattin Özer ile 17 yaşındaki Muhammet Ata Y.  (Yalvaç) bağırıp çevreyi rahatsız edince görevliler tarafından uyarıldılar.

Buna sinirlenen Sebahattin Özer ve Muhammet Ata Y., araçta bulunan satır ve bıçak ile görevlilere saldırırken, tesadüfen yakıt almak için istasyona gelen polisler olaya müdahale etti.

Çıkan arbedede polise teslim olmak istemeyen Muhammet Ata Y., kız arkadaşının boğazına bıçak dayadı. Biber gazıyla etkisiz hale getirilen zanlılar gözaltına alındılar.

BELEDİYE OTOBÜSÜ ALEV ALEV

[PAGE]

Adapazarı ilçesinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsü alev alev yandı.

Adapazarı şehir merkezi ile Camili 1 arasında yolcu taşıyan Recep Acar idaresindeki 54 ZR 282 plakalı büyükşehir belediyesine ait otobüs bir anda alev aldı.

İçinde yolcu bulunmayan otobüsün alev aldığını fark eden sürücü Acar, otobüsü durdurarak aşağıya indi. Yangın tüpü ile yangını söndürmeye çalışan Acar başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucu belediye otobüsü kullanılamaz hale geldi. 7 ay önce alınan belediye otobüsünde yolcu olmaması bir faciayı önledi. Sürücü Acar, otobüsün bir anda alev aldığını ifade ederek otobüste yolcu olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Turan, olay yerine gelerek bilgi aldı. Turan, yangının sebebinin yapılacak inceleme sonucu belli olacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu otobüsleri 7 ay önce aldık. Yeni alınan otobüsün yanmasına bir anlam veremedik. Yapılacak geniş çaplı inceleme sonucu yangın nedeni belirlenecek. Firmaya haber verdik inceleme yapacaklar. Yangın nedeniyle yeni alınan diğer otobüsleri kontrolden geçireceğiz. Yaralı ve can kaybı olmaması sevindirici."

BABASININ CENAZESİNE GİDİYORDU

[PAGE]

Diyarbakır'dan Mersin'in Tarsus ilçesindeki babasının cenazesine yetişmek üzere minibüsle yola çıkan kadın, meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da oturan Ayşe Alış, uzun süredir tedavi gören babası Cuma Yıldırım'ın (75) ölüm haberini alınca akrabalarıyla cenazeye yetişmek üzere yola çıktı. Mahmut Ayhan (25) yönetimindeki 02 KE 102 plakalı minibüs, TEM Otoyolu'nun Adana-Ceyhan bölümündeki İncirlik Mahallesi yakınlarında orta refüjdeki demir bariyerlere çarparak devrildi.

Kazada minibüste bulunan Ayşe Alış (44) hayatını kaybederken, sürücü Mahmut Ayhan, Mehmet Alış, Ferhat Alış, Kahraman Yıldırım, Fethiye Demirok, Ömer Memiş ve Ayhan Arslan yaralandı. Yaralılar Adana Numune Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada ölen 4 çocuk annesi Ayşe Alış'ın cenazesi ise, yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Tarsus ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'ne götürüldü. Baba-kız birer gün arayla Tarsus Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DOKTORUN SIR ÖLÜMÜ

[PAGE]

Adana'nın Yüreğir Sağlık Grup Başkanı Dr. Yılmaz Yol, gece evinde pompalı silahla başından vurulmuş halde bulundu. Dr. Yol, Yüreğir Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Edinilen bilgiye göre, Yüreğir İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Yılmaz Yol (45), gece merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinin balkonunda eşi tarafından başından pompalı tüfekle vurulmuş halde bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polisler, inceleme başlattı. Yol'un cenazesi, yapılan incelemeden sonra kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Daha sonra Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Yol'un cenazesi, uzun yıllardır çalıştığı Yüreğir
Kaymakamlığı bahçesine getirildi.

Dr. Yılmaz Yol'un Türk bayrağına sarılı cenazesinin getirilmesiyle birlikte mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Bahçeyi dolduran yüzlerce kişi doktor için gözyaşı döktü.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Dr. Yılmaz Yol ile birlikte çok uzun zamandır çalıştıklarını, çok dürüst bir görev adamı olduğunu söylerken, konuşmazsı sırasında duygusal anlar yaşadı. Konuşmanın ardından dua okundu. Bu sırada Yol'un arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Dualar okunduktan sonra Yol'un tabutu cenaze aracına götürüldü. Tören alanına gelen ablası Fatma Soçer, gözyaşları içinde "Seni böyle mi uğurlayacaktık. Biz seni böyle mi karşılamaya gelecektik" diyerek ağıtlar yaktı.

Evli ve iki çocuk babası Dr. Yılmaz Yol'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Dr. Yılmaz Yol'un kesin ölüm sebebinin otopsi sonucunda belli olacağı belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Doktorun pompalı tüfeği temizlerken yanlışlıkla tetiğe basmış ya da intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

KİRAZ PARASINI ALAMAYINCA

[PAGE]

Amasya'da alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada emekli astsubayın silahlı saldırısına uğrayan genç ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Boğazköy'de babası ile birlikte kiraz alım-satımı yapan Emrah Çapkın (17) ile kendisine iki gün önce 193 TL değerinde kiraz satan emekli astsubay Y.K. (47) arasında tartışma çıktı. Emrah Çapkın'ın alım-satım yaptığı yere gelen emekli astsubay, sattığı kirazların parasını istedi.

Çapkın'dan "Şu an kasada para yok, babam geldiğinde öderiz" cevabını alması üzerine sinirlenen Y.K., kendisine ait beylik tabancasını çekerek gence kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan ve 112 ambulansı ile Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çapkın'ın vücuduna 6 kurşun isabet ettiği belirlendi. Y.K. yakalanarak gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SAHTE KREDİ KARTI OPERASYONU

[PAGE]

Fethiye'de, çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek yaklaşık 2 milyon TL vurgun yaptığı ileri sürülen üç kişi Muğla'da yakalandı.

Polise başvuran 50 mağdur vatandaş, kendilerinden izinsiz başkaları tarafından adlarına kredi kartı çıkarıldığını bildirdi.
Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları tahkikat sonrası Fethiye'de ikamet eden S.K. (30) isimli zanlı tarafından mağdur vatandaşlara ait kredi kartı bilgilerinin alınarak boş kredi kartına, kredi kartı kopyalama cihazı ile sahte kredi kartı çıkarıldığı bilgisine ulaştı.

S.K. isimli zanlı gözaltına alındı. Köyceğiz ilçesinde de sahte kredi kartını kullandığı ileri sürülen S.Z. (24) ve H.G. (26) isimli zanlılar yakalandı.
Yakalanan zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, bir kredi kartı kopyalama cihazı, 3 adet kart yazıcı, bir kart okuyucu cihaz, 64 adet manyetik şeritli, 58 adet şeritsiz boş kredi kartı, 18 adet kopyalanmış kredi kartı, 16 adet PVC tanıtma kartı, 3 dizüstü bilgisayar, 2 hafıza kartı, 4 adet CD ele geçirildi.

Ele geçirilen kredi kartlarının ait olduğu bankaların çoğunun Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı banka olduğu açıklandı. Zanlıların başkaları adına düzenledikleri sahte kredi kartları ile daha çok elden çıkarılabilecek altın, bilgisayar ve cep telefonu gibi eşyalar aldıkları ve satışta zorlanmadıkları ileri sürüldü.

Piyasayı yaklaşık 2 milyon TL dolandırdıkları ileri sürülen üç zanlı adli makamlara sevk edildi. Zanlıların dolandırıcılık, emniyeti suistimal ve sahtecilik suçlamalarından yargılanacakları öğrenildi.