BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzcü şeyh cinayetinde kışkırtma indirimi

Müridlerine tecavüz eden sahte şeyh, tecavüz ettiği kadınların kocaları tarafından önce öldürüldü, sonra da...

Abone ol

Balıkesir'de bir yıl önce tarikattan ayrılıp hocalık yaptığı ve cemaat üyesi kadınlara tecavüz ettiği iddiasıyla öldürülüp müritleri tarafından tarlaya gömülen Tuncay Güngör'ün davası sonuçlandı. Tutuklu olarak yargılanan 13 sanıktan 7'si cinayet suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından da duruşmalardaki iyi halleri ve "kışkırtma" nedeniyle cezaların 15'er yıla çevirdi.

Ayakkabı imalathanesi sahibi iki çocuk babası Tuncay Güngör, üç yıl önce kayboldu. Soruşturma sonunda Tuncay Güngör'ün iş ve arkadaşlık ilişkisi olan 13 kişi sorgulandı ve zanlılardan bazıları cinayeti itiraf etti. Tuncay Güngör'ün dövülerek öldürülüp, Balıkesir'de bir süre önce aldığı tarlaya gömüldüğü ortaya çıktı.

KENDİ CEMAATİNİ KURDU

İddiaya göre 6 yıl önce tarikattan ayrılan Tuncay Güngör (49), kendi cemaatini kurdu. 2008'de M.Ö. adlı kadın müridine tecavüze kalkıştı. M.Ö. olayı kocasına anlatınca, Güngör'ün 7 kadına daha tecavüz ettiği anlaşıldı. 7 kadının eşi dahil 13 cemaat üyesi, Güngör'ü linç etti. 2 kişi de Susurluk'a gömdü. 13 kişi tutuklandı.

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ AMA...

Soruşturmayı tamamlayan savcı, 13 sanık hakkında 'adam öldürme' suçundan müebbet, 'Hürriyeti tahdit' suçundan da 5'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, iddianamede cinayetin neden işlendiğini de ayrıntıları ile anlattı. İddianamede, şu ifadelere yer verildi: "Daha önce bir tarikatla bağlantısı olan Tuncay Güngör, 2005 yılında tarikattan ayrıldıktan sonra kendini 'hoca' olarak tanıtıp çevresindekilerle dini sohbetler yapmaya başladı.Zamanla çevresinde 30 erkek ve 20 kadından oluşan küçük bir topluluk oluşturan Güngör, çoğunluğu esnaf olan bu insanlarla, Konak'ta kiraladığı iki evde dini sohbetlerini sürdürmeye başladı."

MÜRİTLERİNE TECAVÜZ

Evli ve bir çocuk babası Güngör, iddiaya göre bir süre sonra bu evlere çağırdığı bazı cemaat üyelerinin eşlerine tecavüz etti. 2008 yılında Güngör'ün tecavüze yeltendiği cemaat üyesi M.Ö. adlı kadın, başına gelenleri kocası T.Ö.'ye anlattı. M.Ö. kendisine tacizde bulunan Tuncay Güngör'ün cemaatten 7 kadına tecavüz ettiğini de kocasına söyledi. Bunun üzerine T.Ö. tecavüze uğrayan kadınların kocalarıyla biraraya gelerek durumu anlattı. Eşleri tecavüze uğrayan 7 kişinin de bulunduğu toplam 13 cemaat üyesi, Basmane semtinde T.Ö.'ye ait işyerinde buluşarak Tuncay Güngör'ü öldürme kararı aldı.

ÖLDÜRÜP GÖMDÜLER

Tuncay Güngör'ü sohbet etmek bahanesiyle işyerine çağıran cemaat üyeleri, önce eşleriyle Güngör'ü yüzleştirdi. Daha sonra eşlerini gönderen 13 cemaat üyesi, Güngör'ü önce feci şekilde dövdü, ardından iple boğulup, cesedi, zanlılardan T.Ö. ve F.F. tarafından Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ne bağlı Muradiye Köyü'nde pirinç tarlasına gömdüler.

CEZADA İNDİRİM

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan cemaat üyeleri T.Ö., F.F., D.K., A.K., H.T., R.K., U.I., M.A., H.B., U.G., N.K.F., K.F. ve C.Ö. hakkında adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle açılan davaya, tutuklu yargılanan 13 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen bazı sanıklar beraatlerini istedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti sanıklardan F.F., T.Ö., U.I., D.K., A.K., H.T. ve R.K.'yi, cinayet suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından da duruşmalardaki iyi halleri ve kışkırtma nedeniyle cezaların 15'er yıla çevirdi.

Bu sanıklar ayrıca hürriyeti tahdit suçundan da 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. K.F., N.K.F., H.B., U.G., M.A. ve C.Ö. ayrıca hürriyeti tahdit suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. K.F., H.B., U.G., M.A. ve C.Ö., yattıkları süre gözönüne alınarak tahliye edildi. Üye hakim Mustafa Kılınç, cinayet suçundan ceza alan A.K. ve H.T., hakkında ceza verilmemesi konusunda karşı oy kullandı.