BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren'in avukatı konuştu

Kenan Evren'in avukatı Ömer Nihat Özcan, müvekkilinin ifade vermesiyle ilgili savcılıkla görüşme yaptı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''12 Eylül Darbesi'ne'' ilişkin soruşturma kapsamında, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in sağlık sorunları nedeniyle, ifadesinin evinde alınmasına karar verdi.

Evren'in avukatı Ömer Nihat Özgün, öğleye doğru Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen ile bir süre görüştü.

Görüşen, Avukat Özgün'e, sağlık sorunları nedeniyle Evren'in ifadesinin evinde alınacağını bildirdi. Evren'in ifadesinin, önümüzdeki günlerde, ikamet ettiği Merkez Orduevi yakınındaki askeri lojmanda alınacağı kaydedildi.

Avukat Özgün, müvekkilinin ifadesinin, önümüzdeki Pazartesi veya Salı günü alınabileceğini söyledi.

Öte yandan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın ifadesinin nasıl alınacağının ise talimat yazılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirleneceği belirtildi.

Kenan Evren'in adliyede mi evde mi ifade vereceği henüz netlik kazanmadı. Evren'in son gelişmelerden dolayı üzgün olduğu açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Evren'in durumuyla ilgili görüşme yapan Özcan, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı:

HER SAAT İLAÇ ALIYOR

"Kenan Evren ifadeye çağrıldığı için üzgün. Kendisi Cuma günü benimle görüştü. Ben de başsavcıyla görüştüm. Görüşmenin içeriği tamamen ifadenin nerede alınacağı ile ilgiliydi. 94 yaşında biri her saat ilaç alıyor. Evde alınmasını istedik.

İFADE EVDE ALINSIN

Sayın Evren’in üzgün olması ifade vermesine engel değil. Kenan Evren hangi gün nerede olursa ifade vermek zorunda. Biz evde alınmasının daha doğru olacağını söyledik. Benim evde ifade verilmesi talebim sayın savcı tarafından reddedilmiş değil ki yakalama kararı çıksın.

"YARGILANAMAZLAR" İDDİASI

Sayın Tahsin Şahinkaya dün sağlık sorunları nedeniyle GATA’ya kaldırılmış. Onda da herhalde hastanede ifade verilmesi konusunda bir talebimiz olacaktır. Biz ifade aşamasında her türlü soruya cevap verecek durumdayız. Şahsi kanaatim 12 Eylül’ün ardından yaşananlarla ilişkin sorular sorulacak diye düşünüyorum. Bu bilgiye dayalı bir düşünce değil tabi ki. Bu konuyla ilgili Sayın Evren de Sayın Şahinkaya da yargılanamaz. Zaman aşımı dolmuş durumda."

İFADE VERİLMEYE ÇAĞRILMIŞTI

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, 12 Eylül darbesinin yaşayan iki ismini telefonla arayarak ifade vermeye çağırmıştı.