BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzcü şeyh cinayetinde karar!

cemaat üyesi kaCemaat üyesi kadınlara tecavüz ettiği iddiasıyla öldürülüp müritleri tarafından tarlaya gömülen Tuncay Güngör'ün davası sonuçlandı

Abone ol

Balıkesir'de bir yıl önce tarikattan ayrılıp hocalık yaptığı ve cemaat üyesi kadınlara tecavüz ettiği iddiasıyla öldürülüp müritleri tarafından tarlaya gömülen Tuncay Güngör'ün davası sonuçlandı.

Tutuklu olarak yargılanan 13 sanıktan 7'si cinayet suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından da duruşmalardaki iyi halleri ve kışkırtma nedeniyle cezaların 15'er yıla çevirdi.

Ayakkabı imalathanesi sahibi iki çocuk babası Tuncay Güngör, üç yıl önce kayboldu. Soruşturma sonunda Tuncay Güngör'ün iş ve arkadaşlık ilişkisi olan 13 kişi sorgulandı ve zanlılardan bazıları cinayeti itiraf etti. Tuncay Güngör'ün dövülerek öldürülüp, Balıkesir'de bir süre önce aldığı tarlaya gömüldüğü ortaya çıktı.

İddiaya göre 6 yıl önce tarikattan ayrılan Tuncay Güngör (49), kendi cemaatini kurdu. 2008'de M.Ö. adlı kadın müridine tecavüze kalkıştı. M.Ö. olayı kocasına anlatınca, Güngör'ün 7 kadına daha tecavüz ettiği anlaşıldı. 7 kadının eşi dahil 13 cemaat üyesi, Güngör'ü linç etti. 2 kişi de Susurluk'a gömdü. 13 kişi tutuklandı.

Soruşturmayı tamamlayan savcı, 13 sanık hakkında 'adam öldürme' suçundan müebbet, 'Hürriyeti tahdit' suçundan da 5'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, iddianamede cinayetin neden işlendiğini de ayrıntıları ile anlattı. İddianamede, şu ifadelere yer verildi: "Daha önce bir tarikatla bağlantısı olan Tuncay Güngör, 2005 yılında tarikattan ayrıldıktan sonra kendini 'hoca' olarak tanıtıp çevresindekilerle dini sohbetler yapmaya başladı.

Zamanla çevresinde 30 erkek ve 20 kadından oluşan küçük bir topluluk oluşturan Güngör, çoğunluğu esnaf olan bu insanlarla, Konak'ta kiraladığı iki evde dini sohbetlerini sürdürmeye başladı.

Evli ve bir çocuk babası Güngör, iddiaya göre bir süre sonra bu evlere çağırdığı bazı cemaat üyelerinin eşlerine tecavüz etti.

2008 yılında Güngör'ün tecavüze yeltendiği cemaat üyesi M.Ö. adlı kadın, başına gelenleri kocası T.Ö.'ye anlattı.

M.Ö. kendisine tacizde bulunan Tuncay Güngör'ün cemaatten 7 kadına tecavüz ettiğini de kocasına söyledi. Bunun üzerine T.Ö. tecavüze uğrayan kadınların kocalarıyla biraraya gelerek durumu anlattı.

Eşleri tecavüze uğrayan 7 kişinin de bulunduğu toplam 13 cemaat üyesi, Basmane semtinde T.Ö.'ye ait işyerinde buluşarak Tuncay Güngör'ü öldürme kararı aldı.

Tuncay Güngör'ü sohbet etmek bahanesiyle işyerine çağıran cemaat üyeleri, önce eşleriyle Güngör'ü yüzleştirdi. Daha sonra eşlerini gönderen 13 cemaat üyesi, Güngör'ü önce feci şekilde dövdü, ardından iple boğulup, cesedi, zanlılardan T.Ö. ve F.F. tarafından Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ne bağlı Muradiye Köyü'nde pirinç tarlasına gömdüler.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan cemaat üyeleri T.Ö., F.F., D.K., A.K., H.T., R.K., U.I., M.A., H.B., U.G., N.K.F., K.F. ve C.Ö. hakkında adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle açılan davaya, tutuklu yargılanan 13 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen bazı sanıklar beraatlerini istedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti sanıklardan F.F., T.Ö., U.I., D.K., A.K., H.T. ve R.K.'yi, cinayet suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından da duruşmalardaki iyi halleri ve kışkırtma nedeniyle cezaların 15'er yıla çevirdi.

Bu sanıklar ayrıca hürriyeti tahdit suçundan da 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. K.F., N.K.F., H.B., U.G., M.A. ve C.Ö. ayrıca hürriyeti tahdit suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. K.F., H.B., U.G., M.A. ve C.Ö., yattıkları süre gözönüne alınarak tahliye edildi. Üye hakim Mustafa Kılınç, cinayet suçundan ceza alan A.K. ve H.T., hakkında ceza verilmemesi konusunda karşı oy kullandı.


ALKOLLÜ BABA KIZINI CAMDAN ATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

Çorum'da eve alkollü gelen Hakan D., yemeği geç hazırladığı için kızdığı 11 yaşındaki kızını birinci kattaki evlerinin balkonundan attı. Annesi kredi kartı borcu nedeniyle hapiste olan küçük kız kafasından yaralanırken, baba gözaltına alındı.

Çorum'da alkol bağımlısı olduğu iddia edilen 5 çocuk babası Hakan D. (37), önceki akşam 11 yaşındaki kızı Pınar'dan kendisine yemek yapmasını istedi. İçkili olan Hakan D., bir süre sonra mutfakta yemek yapmaya çalışan kızının yanına giderek, "Neden yemeğim hazır değil?" diyerek bağırmaya başladı. Hakan D. ardından kızını kucağına alıp 1'inci katta bulunan dairenin 3 metre yükseklikteki balkonundan attı.

Beton zeminin üstüne düşerek kafasından yaralanan Pınar D., komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan kız, "Patates kızartmaya çalışıyordum. Bir şey söylememe fırsat vermeden beni balkondan attı. Babam eve sık sık arkadaşlarını çağırır, birlikte içki içerler. Annem kredi kartı borcu nedeniyle 1 aydır cezaevinde yatıyor. Kardeşlerim de tehlikede olabilir. Onları kurtarın" dedi. Olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi oturduğu evde yakalanan Hakan D., kontrollerde 4.00 promil alkollü çıktı. Pazarcılık yaparken 2 yıl önce iflas eden Hakan D.'nin ifadesi aşırı derecede içkili olduğu için alınamadı. Hakan D.'nin 8 ay önce boşandığı eşi Sibel Kaymaz'ın 12 bin liralık kredi kartı borcu nedeniyle 1 aydır cezaevinde olduğu belirlendi.

 

TÖRE KORKUSU ONLARI CANINDAN ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Hatay'ın merkez Harbiye Beldesi'nde 27 yaşındaki Davut Sayhan, otomobil içinde sevgilisi 19 yaşındaki Pınar Altun'u başına ateş ederek öldürüp üzerine battaniye örttükten sonra kendi başına ateş ederek yaşamına son verdi. Sevgililerin, evlenmelerine izin verilmediği için Muş'tan kaçtığı anlaşıldı.Merkez Harbiye Beldesi Jandarma Karakolu'na yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Seyir Tepesi mevkiinden saat 06.15'de silah sesi geldiğini duyan vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İhbar üzerine harekete geçen jandarma, yol kenarında park halindeki 67 ZR 459 plakalı otomobilde bir kadın ile erkeğe ait ceset buldu. Cumhuriyet Savcısı ile jandarmanın yaptığı incelemede üzeri battaniye ile örtülü olan kadına ait cesedin Muş nüfusuna kayıtlı Pınar Altun'a, erkeğin de yine Muş nüfusuna kayıtla Davut Sayhan'a ait olduğu belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Antakya Devlet Hastanesi morguna götürülen Sayhan'ın Altun'u öldürdükten sonra üzerine battaniye ile örtüp, aynı silahla kendi başına ateş ederek yaşamına son verdiği belirlendi.

TÖREDEN KAÇMIŞLAR
Yapılan araştırmada ailelerinin evlenmelerine izin vermediği için birlikte kaçtığı anlaşılan Sayhan ile Altun'un Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki yakınlarına sığındığı belirlendi. Sevgililerin Ceyhan'da olacağını belirleyen ailenin 25 Mayıs'ta Pınar Altun için Ceyhan Şehit Reşat Coşkun Polis Merkezi'ne kayıp dilekçesi verildiği ve Davut Sayhan tarafından da kaçırıldığı bildirildiği anlaşıldı. Töre baskısı altında kalan Sayhan ile Altun'un dün akşam saatlerinde Ceyhan'da otomobil kiralayıp, Hatay'a geldiği de saptandı.Sevgililerin cesetleri yapılan incelemenin ardından ailelerine teslim edilecek.

GENÇ KIZIN KATİL ERKEK ARKADAŞINA TAHLİYE

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bursa'da kaybolduktan sonra cesedi parçalanmış olarak dere kenarında bulunan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Sema Karakoca'nın (19) katil zanlısı olarak tutuklanan Muzaffer Şahin (34) tahliye edildi. Avukatının yaptığı itiraz sonucu serbest kalan Şahin, "Tutuklanıp cezaevine gideceğim aklımın ucundan bile geçmedi. Olayın ardından arkadaşlarım bile beni görünce yollarını değiştiriyorlar." dedi.

Merkez Nilüfer ilçesi sınırlarındaki Badırga Köyü yakınlarında geçtiğmiz 1 Mart sabahı dere kenarında köylüler tarafından saat 09.30'da, her iki bacağı kalça hızasından kesilmiş, cinsel organı kesici alet ile kolları ise hayvanlar tarafından parçalan, göğüs kafesi ikiye ayrılıp boğazı kesilen çıplak bayan cesedi bulundu.

Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen Görükle Jandarma ekipleri çevrede inceleme yatıktan sonra üzerinde kimlik çıkmayan cesetin bir süredir kendisinden haber alınamayan Sema Karaküoca'ya ait olduğunu tesbit etti. Ceset ailesine verilirken yapılan soruşturma kapsamında,aralarında talihsiz genç kızın mermer ticareti yapan erkek arkadaşı Muzaffer Şahin ile amcasının oğlu Şenol Şahin, birlikte iş yaptığı Eyüp Ceylan (26), Nihat Ceylan ve Seyfettin Karataş tutuklanırken üç kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa'da dört arkadaşı ile tutuklanan Şahin, soruşturma devam ederken avukatının yaptığı itiraz sonucu geçtiğimiz 17 Mayıs günü 50 gün cezaevinde kaldıktan sonra arkadaşı Seyfettin Karakataş ile tahliye edildi.

Gazetecilere açıklama yapan Muzaffer Şahin, hakkında çıkan asılsız haberlerin psikolojisini olumsuz yönde bozduğunu söyledi. Cezaevinden tahliye olduktan sonra arkadaşlarının kendisiyle konuşmaması için yol değiştirdiğini belirten Şahin, "Sema ile ocak ayında tanıştık. Bir kaç kez görüştük. Ben sözlü bir insanım. Cinayetin işlendiği günlerde kendisiyle bir araya gelmedim" dedi.

Sema Karakoca'yı öldüren kişi veya kişilerin bir an önce bulurnmasını ve cezalandırılmasını isteyen Muzaffer Şahin, vicdanen rahat olduunu belirtti.

EMNİYETİ SARSAN ÖLÜM!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 38 yaşındaki İbrahim Yardımcı, açık pencereden havalandırma boşluğuna uçan evrağı almak için üzerine bastığı plastik malzemenin kırılması sonucu 6'ncı kattan havalandırma boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Dün 15.30 sıralarında meydana gelen olayda Yardımcı'nın çalışma masasının üzerindeki evrak, rüzgarın etkisiyle pencereden iki binanın arasındaki havalandırma boşluğuna uçtu. Havalandırma bölümünü kapatan sundurmanın üzerine düşen evrağı almak için polis memuru Yardımcı, ilk olarak sundurmanın saç bölümüne basarak ilerledi. Ancak belgeye ulaşamayan Yardımcı, bu kez kendisini taşıyacağını düşünerek üzerine bastığı sundurmanın plastik bölümünün kırılmasıyla 6'ncı kattan havalandırma boşluğunun zeminine düştü.

15 yıllık polis memuru İbrahim Yardımcı olay yerinde hayatını kaybetti. Çıkan sese koşan emniyet müdürlüğünde görevli polis memurları, iki çocuk babası meslektaşlarının kanlar içerisinde yerde yatarken görünce büyük üzüntü yaşadı.

10 GÜNLÜK SEVGİLİYE İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]
Gürcistan'da, Güvenlik Akademisi'nde öğrenim gören 27 yaşındaki Sophio Gvianidze, maddi sıkıntı nedeniyle okuluna ara verip çalışmak için bir süre önce İstanbul'a geldi.

KISKANÇLIKLAR KAVGAYA DÖNÜŞTÜ!
Fatih'te tekstil ticareti yapan teyzesi ile eniştesinin yanına yerleşen genç kız, 10 gün önce ise Beyoğlu'nda eğlenmek için gittiği bir gece kulübünün işletmecisi Yusuf Hüsnü Tercüman ile tanıştı. İkili arasında kısa sürede başlayan aşkta, Tercüman'ın kıskançlıkları nedeniyle kavgalar yaşanmaya başlandı. Genç kız bunun üzerine sevgilisiyle görüşmek istemedi.

SÜREKLİ RAHATSIZLIK VERDİ!
Ancak Tercüman, Gürcü sevgilisinin peşini bırakmadı. Geceleri evinin önüne giden, sürekli telefonla arayan Tercüman, geçtiğimiz pazar günü, genç kıza son kez konuşmak istediğini söyledi. Gvianidze de teklifi kabul ederek sevgilisinin kulübüne gitti. İkili akşam saatlerinde burada buluştu. Gvianidze ilişkiye devam etmek istemediğini söyleyerek başka bir kişiyle görüştüğünü anlattı.

İSTİKLAL CADDESİNDE KOVALAMACA!
Bunun üzerine çılgına dönen Tercüman, barın mutfağına koşarak bir ekmek bıçağı aldı. Genç kız da İstiklal Caddesi'ne doğru kaçmaya başladı. Ancak Tercüman, "Beni nasıl aldatırsın" diye bağırarak genç kızı karnından ve boynundan bıçakladı. Sokak ortasında tam 9 bıçak darbesi alan genç kız ağır yaralandı. Yusuf Hüsnü Tercüman ise elinde bıçakla Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Elleri ve üzeri kanlı saldırgan, "Beni aldattı, namusumu temizledim" diyerek teslim oldu. Yaralı genç kız olay yerine çağrılan ambulans ile hemen Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

"BU AŞK DEĞİL SAPLANTI!"
Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Geceyi nezarethanede geçiren çılgın âşık, sabah çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aşk cinayetine kurban giden Gvianidze'nin cesedini teslim almaya gelen Gürcü akrabaları yaşananlara isyan etti. Gvianidze'nin arkadaşı Lika Katharin, "Türk erkekleri 10 günde nasıl bu kadar bağlanır, bu aşk değil saplantı" dedi.

19 YAŞINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ VE KAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Yoncalık Köyü'nde yaşayan Osman Acar, iki yıl önce evlendiği 19 yaşındaki eşi Gülhan Acar'ı öldürdükten sonra İran'a kaçtı.

"EŞİMİ ÖLDÜRDÜM!"
Acar'ın dün İran'dan jandarmayı arayıp, "Eşimi öldürdüm. Cesedini de Çevreli Mezrası'ndaki köprünün altına attım. Gelip teslim olacağım" demesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, olayın yaşandığı mevkiye geldiklerinde Gülhan Acar'ın cesedi ile karşılaştı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR!
Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde incelemelerde bulunmasının ardından Acar'ın cesedi Yüksekova Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.