BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Kılıçdaroğlu için ağır konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çok sert ifadeler kullandı.

Abone ol

Siyasette yüksek tansiyon. Artvin Hopa'da bir kişinin ölümü ve bir polisin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar ortamı gerdi. CHP liderinin olaylardan AK Parti'yi sorumlu tutması, Başbakan Erdoğan'ı adeta çileden çıkardı.

"EDEPSİZ, ALÇAK, AHLAKSIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde 'Türkiye Hazır Hedef 2023' proje tanıtım toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Hopa'da yaşanan gerginliklerden CHP ve bir kısım medyayı sorumlu tutan Erdoğan, Kılıçdaroğlu için çok sert konuştu:

"İNSANLIKTAN DA NASİBİNİ ALMIŞ DEĞİL"

"CHP'nin Genel Başkanı şu açıklamayı yapıyor, 'Rüzgar eken fırtına biçer'... Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz... Sen şu anda miting yapmaya giderken, sana birileri bunu yaptığında aynı şeyi ben mi söyleyeceğim. Ama ben bu kadar edepsiz, ahlaksız değilim. İnanın siyasetteki bu zat, çırak bile olmadı. İnsanlıktan da nasibini almış değil. Utanmadan sıkılmadan gerilimin faturasını bize kesmeye çalışan medya grupları var. Biz mi geriyoruz ortalığı yoksa beraber olduğunuz yandaşlarınız mı?"

"ÜZERİNDE DURMA GEREĞİNİ DUYMUYORUM"

DİYARBAKIR İÇİN ÇILGIN PROJELER
Önce İstanbul için açıkladı çılgın projelerini, ardından Ankara için... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeleri bu kadarla kalmadı. Haliç Kongre Merkezi'nde 'Türkiye Hazır Hedef 2023' proje tanıtım toplantısında konuşan Başbakan, Diyarbakır ve İzmir için uygulayacağı projelerini de açıkladı. PROJELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!..

Erdoğan'ın ölen protestocu için kullandığı kelimeler muhalefetin uzun süre dilinde olacak gibi. Başbakan o kişi için "Tabi bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereğini duymuyorum kalp krizi sonucu ölmüş" diye konuştu. Erdoğan Hopa'daki olaylarla ilgili konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün Hopa'da açılış yaptık, Artvin mitingimizi Hopa'da gerçekleştirelim istedik. Bir gün önceden CHP ve CHP yanlıları, müşterek hareket ettikleri illegal legal tüm örgütler bize pres yapma ve bizi Hopa'ya sokmama gibi bir gayretin içine girdiler. Bunlar düşüncelerine inanmıyorlar, bunlarda düşünce yok... Bunlar eli sopalı şehir eşkiyaları... Emniyet teşkilatımız tüm tedbiri aldı, miting meydanında kardeşlerimize hitap ettik ama bunlar emniyetimizle, jandarmayla adeta bizi sokmamak için mücadele içindeler. Konuşmamız sonrasında sokaklardan taş attılar. Bir bölümde 100-155 kişilik grup otobüsümüze taş atmaya başladı ve otobüsümüzdeki koruma polisimiz otobüsten düştü ve yoğun bakıma kaldırıldı. Tabi bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durmaya da gereğini duymuyorum kalp krizi sonucu ölmüş."

DEVASA CHP'NİN PANKARTI

Hopa'da yaşanan olaylarla ilgili gerilimin adresinin CHP olduğunu savunan Başbakan, ilçede bir binaya asılan pankartı okudu:

"Buradan CHP'ye gönül veren kardeşlerimize de MHP'ye, BDP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Oradaki pankart devasa, CHP'nin pankartı... 'Tek yol sokak, tek yol devrim' altında halk evleri yazısı... Bununla ne demek istendiği zaten belli... Terör örgütü yandaşları tarafından seçim büromuza ve araçlarımıza saldırılar olduğu ortada. Biz bütün bunlara karşı düşüncemizle ve sabırla sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söyledik."

"ÇIRAK BİLE DEĞİL" 

Özerklık tartışması da Erdoğan'ın gündemindeydi. Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununa ilişkin çıkışlarına yüklenen Başbakan, CHP liderini net olmamakla eleştirdi:

"Bir de yerel özerklikten bahsediyorsun. Tüm yerel yönetimler zaten özerktir. Ama yerel idareler yasalara ters bir şey varsa ona müdahale ederler. Yoksa parada tasarrufun herşeyin sana aittir. Bunların özeklikten kastı ne? 'Eyaleti kastetmedik' dedi. E o zaman neyi kastettin? Diyorum ya, 'Çırak bile değil...' Bir Genel Başkan sıfatıyla CHP'nin içindeki yerini korumaya çalışıyor. Eğer partim birinci parti olmazsa ben Genel Başkanlığı bırakırım dedim. Ona da diğerine de 'Siz de bırakmaya var mısınız?' dedim... Kimin oyu azalırsa o bıraksın dediler. Siyasette aslolan iktidar olmaktır. Ama böyle bir hedefi yok."