BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan küfür tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tokat mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kemal Kılıçdaroğlu kendisine 'edepsiz ahlıksız ve alçak'  diyen Başbakan Erdoğan'a Tokat'tan cevap verdi. Hopa olayları için 'rüzgar eken fırtına biçer'
sözleriyle Erdoğan'ı kızdıran Kılıçdaroğlu, biz güzellikten yanayız diyerek karşılık verdi:

ALLAH AŞKINA BU KÜFÜR NE ?

"Bugün İstanbul'da konuşmuş, bütün küfürleri yapmış. Ne yapayım. Kendisini tanımlamış. Diyorum ki siyasette bir edep olur, siyasette bir üslup olur, siyasette küfür olmaz. Bakın yolda gelirken benim posterlerim de vardı, Recep Bey'in posterleri de vardı. Ne kadar güzel barış içinde, güzellik içinde, demokrasi içinde seçime gidiyoruz. Biz güzellikten yanayız. Demokrasiden yanayız, özgürlükten yanayız, insan haklarından yanayız, kadın erkek eşitliğinden yanayız. Allah aşkına bu küfür ne? Siyasette küfrün yeri var mıdır? Siyasette küfür yapılır mı? Birisinin bu Recep Bey'e ders vermesi lazım. O dersi kim verecek? Elbette ki siz vereceksiniz. Demokrasilerde dersi halk verir.''

CHP lideri Kılıçdaroğlu eleştiri oklarını Başbakan Erdoğan'a çevirdi. Televizyonda düelloya çağırdığı Erdoğan'ın korkaklıkla suçladı. Ana muhalefet liderinin neden karşısına çıkamadığını Tokat mitinginde anlattı:

ERDOĞAN İÇİN ÜÇ ŞART

"Onun istediği kanalda onun istediği gazetecilerle karşıma çıkabilir mi? Kimseye küfür etmem, hakaret etmem. Herkese saygılı bir insanım. Bir kişinin ünvanı ne olursa olsun ister Başbakan olsun. Kemal kardeşinizin karşısına çıkması için üç şart lazım. Geçmişi temiz olacak, kul hakkı yemeyecek. Mangal gibi yürek olacak. Korkak adamdan parti lideri olur mu?"

KILIÇDAROĞLU'NU RÜYADA GÖRÜYOR

Erdoğan'ın ezberini bozduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın rüyasında kendini gördüğünü söyledi:

"Sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu, öğle oluyor Kılıçdaroğlu. İkindi oluyor Kılıçdaroğlu. Akşam oluyor Kılıçdaroğlu. Gece yatağa giriyor rüyada görüyor Kılıçdaroğlu. Rüyada kabus görüyor. Diyor ki "nereden çıktı bu Kılıçdaroğlu?" Ben söyleyeyim halkın bağrından çıktı bu Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu'nu rüyada görüyor. Panik içinde uyanıyor. Bir bakıyor ki odada Kılıçdaroğlu yok. Ah diyor "meğer sanalmış" diyor. "Göremedik Kılıçdaroğlu'nu" diyor. Seni indireceğim o kolkuktan milletin ahını yedin sen."

Kılıçdaroğlu pankart okuma geleneğini Tokat mitinginde de sürdürdü:

"Seni indireceğim o koltuktan. Ne yaparsa yapsın. Ben cebini düşünen politikacı değilim. Güzel bir pankart var. "Pancar 2002 2210 lira 2011 98 lira", "tencerede kalmadı aş yedi yedi doymadı yandaş." Benim için yandaş yok. Varsa yoksa vatandaş var."

DALLARINI SİLKELEMEK SİZE AİT

9 milyon emekliden 9 milyon oy isteyen Kılıçdaroğlu, seçmeni 12 Haziran'da AKP'yi silkelemeye çağırdı:

"Emeklinin derdini biliyorum. Kahvede rahat olmadığını biliyorum. 9 milyon emekli olduğunu biliyorum. İsterseler tek başına bir partiyi iktidar yaparlar. Buradan emeklilere sesleniyorum. Sizin beklediğiniz intibak yasasını ben çıkartacağım. Milli gelirden pay vereceğim. 9 milyon emekliden 9 milyon oy istiyorum. AKP'nin gövdesini ben silkeleyeceğim dallarını silkelemek size ait. Recep Bey'in ezberi yine bozulacak. AKP'nin ağacı meyve vermez. Çünkü bereketsiz hükümet. "

İTHAL OY GETİRECEKLER

Hükümetin sorunları ithalle çözmeye çalıştığını savunan Kılıçdaroğlu, ataması yapılmayan öğretmen adaylarına seslendi:

"Yaylaları olan bereketli olan bu ülkeye ithal kurbanlık koyun getirdiler. Şimdi sıra geldi ithal öğretmene. 2002'de atama yapılmayan öğretmen kalmayacak demişti. Sözünü tutmadı mı? Benim sözüm söz. Atanamayan öğretmen kavramı kalmayacak. Yakında ithal doktor getirecekler anlaşılıyor ki ithal oy da getirecekler.

EN BÜYÜK BÖLÜCÜ

Bir bakın en büyük bölücü kim? Vallahi siz benden iyi biliyorsunuz. En büyük bölücü Ankara'da yan gelip yatan Recep Bey. En büyük bölücü. Recep kalkmış diyor ki 'bayrak üzerinden siyaset yapıyor'. Yahu arkadaş o bayrak hepimizin bayrağı, sadece benim bayrağım değil ki. 73 milyon yurttaşımızın ortak paydasıdır şanlı bayrağımız. Sen kim oluyorsun da o bayrağa dil uzatıyorsun. Bu, şehitlerimize 'kelle' demişti, öyle değil mi? Sanıyor ki ben unuttum. Ben efendilikten dile getirmiyorum. Sen şehitlere 'kelle' dedin Recep bey. Ben de 'onurumuzdur' diyorum onlara.

PIRLANTA ELEŞTİRİSİ

Tokatlı erkekler centilmendir. Bu akşam eve giderken eşlerinize kuyumcudan pırlanta alın. Para mı yok? Ama pırlantada vergiyi sıfıra indirdi. Oğlunuza defter alırsınız vergi var, pırlantada yok. Çünkü mahdum bey kuyumcu dükkanı açtı pırlanta satıyor. Gücün yetiyorsa pırlantada vergiyi artır. Hazır tezgahı kurmuşken götürecek."