BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,15
ALTIN 2.468,93
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzcü PKKlı cezasını buldu

Hem sapık, hem terörist... Turiste tecavüz edip gasp ettiği paraları PKK'ya götürdü. Temyizle çıkmıştı ama şimdi cezasını buldu...

Abone ol

Van'ın Muradiye ilçesinde, 2 yıl önce İsviçreli turiste tecavüz olayına karışarak eşyalarını gasp eden 7 kişiden biri olan Ramazan Tuaç, terör örgütü üyesi olduğu ve gasptan elde ettiği paraları terör örgütüne verdiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, Bitlis E Tipi Cezaevinde tecavüz suçundan tutuklu bulunan Ramazan Tuaç hazır bulundu.

Mahkemesi Başkanı Suat Bilgin, üyeler Bülent Kınay, İbrahim Öneker'in karşısına tutuklu olarak son kez duruşmaya çıkan sanık Tuaç, son savunmasını yaparak işlediği suçları terör örgütü adına yaptığını söyledi.

TURİSTİ GASP EDİP, PARASINI PKK'YA VERMİŞ

Tahliyeden yaklaşık 2 ay sonra arkadaşlarıyla Van'ın Muradiye ilçesinde 2 yabancı turisti gasp ettiğini ifadesinde anlatan Tuaç, "Buradan 800 ABD doları, 200 YTL, 1 adet yüzük ve 1 adet fotoğraf makinesi aldım. Bu eşyalarla birlikte daha önce hırsızlıktan kazandığım parayı Midyat ilçesinde buluştuğum örgüt milisine verdim. Bunu örgüte maddi destek için yaptım" şeklinde konuştu.

İfadesinde tahliye olduktan sonra örgütle ilişkisini kesmediğini anlatan Tuaç'ın Muradiye'deki cinsel saldırı ve yağma olayından önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde 5 ayrı yerde hırsızlık olayına karıştığı ve hakkında Cizre'de dava açıldığı vurgulandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mahkeme heyeti, Tuaç'ın PKK terör örgütü üyesi olduğu hükmüyle, "Devletin hakimiyetini altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik vehamet arz eden silahlı eylemlerde bulunmak" suçundan eylemine uyan suçun işleniş biçimi, sanığın güttüğü amaç ve saiki, suç konusunun önem ve değeri, zarar ve tehlikenin ağırlığını göz önünde bulundurarak oy birliğiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Alınan karar Yargıtay'a temyiz yolunun açık olduğu vurgulandı.

OLAY

ÖNCE SADECE TECAVÜZ SUÇLAMASIYLA YATMIŞTI

Van'ın Muradiye ilçesinde 31 Mayıs 2006 tarihinde 1'i bayan 2 yabancı turisti gasp ederek, bayan turiste tecavüz iddiasıyla 1 kadın 6 kişi hakkında Erçiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde 76 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Ancak mahkeme aşamasında sanıklardan Ramazan Tuaç'ın terör örgütü üyesi olduğu, örgütün dağ kadrosunda faaliyet yürüttüğü bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Tuaç'ın dosyası tefrik edilerek terör ve organize suçlara bakan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkemenin yaptığı araştırma sonunda sanık Tuaç'ın 4 Haziran 2004 tarihinde güvenlik güçlerine teslim olduğu, hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma" suçundan Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldığı öğrenildi.

TEMYİZLE ÇIKTI

Tuaç'ın Diyabarkır'daki yargılama sonucunda TCK'daki suç indirimleri sonunda 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığı, ancak sanığın kendi isteğiyle örgütten ayrılarak teslim olmasını göz önünde bulundurarak infazı durdurularak 16 Mart 2006 tarihinde tahliyesine karar verildi.

YİNE ÇALDI

Eski terörist Ramazan Tuaç'ın Diyarbakır'daki yargılamada tahliye olduktan sonra örgütün kendisiyle bağlantı kurduğu ve örgüte maddi destek için yardım istendiği şeklinde ifade verdiği kaydedildi.