BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.463,56
HABER /  GÜNCEL

Kayseride deprem hasar yarattı

Kayseri'de akşam saatlerinde olan depremde can kaybı olmadı ama bazı binalarda hasar meydana geldi.

Abone ol Kayseri'de, Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli beldesi merkez üssü olan 4.9 şiddetindeki depremde can ve mal kaybı olmadığı bildirildi. Güneşli Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, beldedeki iki ayrı caminin minaresinde hasar meydana geldiği ve binalarda herhangi bir hasarın meydana gelmediğini bildirdi.

Kayseri'de akşam saat 16.03 sıralarında 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Kayseri genelinde hissedildi. Özellikle şehir merkezindeki birçok insan depremi hissettikleri andan itibaren kendilerini sokağa attı. Korku ve panik içerisinde olan vatandaşlar herhangi bir hasarın meydana gelmediğini görünce yeniden ev ve işyerlerine girdi.

Güneş beldesinde ise artçı sarsıntılar meydana geldi. 4.9 şiddetinden hemen 10 dakika sonra 2.8 ve bir saat sonra ise 2.9 şiddetinde deprem oldu. Güneşli belediyesi yetkilileri, kasaba içerisinde gezerek vatandaşlara evlerinde zarar olup olmadığını sordu. Vatandaşlardan da evlerinde herhangi bir yıkılma yada çatlama olduğuna dair şikayet gelmediği öğrenildi.

Belediye yetkilileri, belde içerisindeki iki ayrı caminin minarelerinde çatlama olduğunu tespit etti. Minarelerin en üst kısmında taşların 3- 5 santimetre kaydığı belirlendi. Minarelerde meydana gelen hasarın ise yarın yapılacak çalışmalarla giderileceği öğrenildi. Şehir merkezinde ise herhangi bir sorun yaşanmadığı öğrenildi. Birkaç binada çatlaklar meydana geldiği yönündeki bilgiler üzerine yapılan çalışmada, binalardaki çatlakların eski olduğu öğrenildi.