BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tebliğciler Ankarada çıktı

Nişantaşı ve Etiler'de insanları din ve imana çağıran tebliğciler şimdi Ankara Metrosu'nda ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul'da boy gösteren faaliyetlere başladı. Hürrriyet yazarı Yalçın Bayer tebliğe şahit olan bir kişinin sözlerini köşesinde aktardı.

Yazı: Yalçın Bayer
Kaynak.  

-İSTANBUL'un lüks semtleri Etiler ve Nişantaşı'ndaki kafe ve barlar ile Boğaziçi'nde herkesi din ve imana davet eden 'Tebliğciler', şimdi de Ankara Metrosu'nda ortaya çıktı.


Dün Ankara'da iken başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yargı çevrelerinde ilginç bir diyalog konuşuluyordu.

Aynı konuda arkadaşımız Oya Armutçu da bilgi sahibi olmuş... O arada, eski Ankara valilerinden Anayasa Mahkemesi emekli üyesi Mustafa Gönül (77) ile konuşuyordu.

Gönül, kısa bir süre önce başına gelenleri şöyle anlatıyor:

"Emniyet Genel Müdürlüğü tarafına gitmiştim. Oradan dönerken, Akköprü'de metroya bindim. Bir delikanlı gördüm. Hafif sakallı, biraz safça bir tip gibi geldi. Orada iki hanım kıza bir şeyler söyledi. Onlar sinirlendiler. Ben pek ilgilenmedim. Ne olduğunu bilmiyordum. Sonra ayakta duran iki kişiye de bir şeyler söyledi. Onlar gülerek, alaycı bir şekilde başlarından savdılar.

MÜSLÜMAN DEĞİL MİSİNİZ?

Sonra adam eğilerek bana, 'Elhamdülillah Müslümanız. Eşhedü enlailahe illallah' dedi. Sonra da 'Siz de söyler misiniz? Müslüman değil misiniz?' diye sordu. Ben de ona, 'Sen kim oluyorsun? Bu senin işin değil' şeklinde tepki gösterdim. Kelimesi kelimesine tam hatırlamıyorum. Ama tepkim o kadardı. O tekrar 'Müslüman değil misiniz?' diye ısrar etti. Ben 'Müslümanım. Allahımla arama sen niye giriyorsun? Hadi işine git' dedim. Gülümseyerek ayrıldı.

Batıkent yönünden gelen birisi olsa gerek. Saftirik tipli, hafifçe sakallı birisiydi. Kıyafetinde hiçbir anormallik, kafasında takke falan yoktu. Normal giyimliydi."