BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Stingten dansöze 2 bin euro

Ünlü İngiliz şarkıcı Sting Kuruçeşme'de hayranlarına müzik ziyafeti çekti. Dansözü de ihya etti.

Abone ol

Saatler öncesinden başladı olay mahallindeki curcuna. Kuruçeşme Arena'nın, muadillerine en benzer tarafı kapısının önünde sucuk ekmek satıcısından, karaborsacısına kadar oluşan kayıt dışı ekonomisi.

İçerideki sahne, gerçek bir festival sahnesi kadar ihtişamlıydı. Gecenin ilerleyen saatlerinde hep birlikte tanık olduk ki, ses ve ışık düzeni de kusursuzdu.
Konser öncesinin müziksizliği, programın açıklarının bir DJ ile kapatılmamış olması eksiklikti. Bunun yerine sahnenin sağına ve soluna yerleştirilen dev ekrandan TV reklamları izlettirildi kalabalığa. İnsanların belki tek nefes alacakları bu kısacık zaman diliminde de, 24 saat gözlerine sokulan görüntülere mahkûm edilmeleri tuhaftı.
Öngrup Fictionplane (ilk N ters yazılıyor) saatler 20.40'ı gösterirken çıktı. Şarkıcının basçı ve tipik bir genç Sting oluşu tesadüf değildi, çünkü o, Sting'in oğluydu.
Hoş görülebilir rötar geleneğine gecenin esas oğlanı da ayak uydurdu ama sonunda film başladı.

Englishman in New York
İlk üç şarkı The Police dönemine aitti: 'Message in A Bottle', 'Synchoronicity II' ve 'Walking on The Moon'. Ardından 'If I Ever Lose My Faith in You' ve nihayet ilk hit şarkı 'Englishman in New York' geldi. Sting, her kesimden dinleyiciyi memnun edecek tüm zamanlarını kapsayan iyi bir program hazırlamış.

Rock'tan koparılarak poplaştırılmış bir 'Spirits in The Material World' sonrası 'Shape of My Heart' büyük bir coşku yarattı alanda. Ardından 'Driven To Tears'lı, 'Every Little Thing She does is Magic'li kısa bir The Police turu yaptık. Bu parçaların az biliniyor olmasını, 'If You Love Somebody Set Them Free' dengeledi.

Dinamik The Police parçası 'When The World is Running Down' çalarken, gitarcı Dominic Miller'e gün doğdu. O Andy Summers ruhu taşımıyordu ama kendine has bir zarafeti vardı. Siyahi stüdyo davulcusu Abe Laboriel Jr, Stewart Copeland'ın özgün tonları ve poli-ritimlerinin uzağında, standart bir görev adamı olarak çalıştı.

Ve Mısırlı Ahmet!

Sting'in Cyrano De Bergerac'ın âşık olduğu kadından esinlenerek yazdığı 'Roxanne', 'So Lonely' ile iç içe çalındı. Bir gün evvel Mısır Çarşısı'ndan aldığı fesini kafasında göremesek de, 'Desert Rose' şarkısında içeriğine uygun bir konuk çağırdı Sting sahneye: Mısırlı Ahmet.
Biste 'Every Breath You Take' ve 'Next To You' çalınırken kalabalıktaki tansiyondan hiçbir şey eksilmemişti. Belli ki herkes o şarkıyı bekliyordu.

Evet sıra o şarkıya gelmişti: 'Fragile'. Kalabalıkta nedeni belli bir faaliyet başladı. Cep telefonları, çakmaklar fora edildi; resimler çekiliyor, çiftler birbirine sarılıyordu. Gördükleri karşısında dayanamayan Sting en bilinen numarasını çekti, ayakkabıları fora etti. Bu son şarkıydı. Öyle olması gerekiyordu. Herkes kabullendi bunu. Alan tahliye edilirken, deniz kenarında bekleşen teknelerden Kadıköy-Beşiktaş diye bağıran muavinlerin sesine, kapı önündeki köfte kokuları karıştığında ayıldık. Rüya bitmiş, yaşamın gerçeği başlamıştı.

BKM Organizasyon, Kuruçeşme Arena'da konser için Türkiye'deki en büyük sabit sahneyi kurdu. 2 metre yüksekliğinde bir platform üzerine oturtulan sahne 33 metre genişliğinde ve 15 metre derinliğindeydi.
Konserin girişinde Uluslararası Af Örgütü'nün silahsızlanma kampanyası için imza toplandı. İmza verenlerin fotoğrafları da çekildi.

 
Konser sonrası eşi ve kızıyla Reina'ya giden sanatçı, hayranlıkla izlediği dansöze 2 bin Euro taktı.
Konser yorgunluğunu Çemberlitaş Hamamı'nda atan Sting, masajı da ihmal etmedi. 15 dakika göbektaşında yatan sanatçı, "Çok rahatladım. Tellak çok sıkı masaj yaptı" dedi. Tellak ise ünlü sanatçının 'sert masaj' istediğini söyledi.


Haber: Murat Beşer
Kaynak: