BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Saçından tutup başına sıktı

Kız kardeşini bakire olmadığı için öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Çetin, cinayeti anlattı.

Abone ol

KIZ kardeşi Yasemin Ç.'yi 'bakire olmadığı' gerekçesiyle öldüren Gökhan Çetin tutuklandı. Çetin ifadesinde, kız kardeşi Yasemin ile tartıştığını, dışarı çıkmak isteyen Yasemin'i saçından tutarak kafasına üç el ateş ettiğini söyledi. Çetin'in olaydan sonra Mamak'ta bir cami bahçesiyle parklarda kaldığı ve sonunda 'pişmanım' diyerek ailesine gittiği öğrenildi.

ÇOK İÇERLEMİŞTİM

İmam nikahıyla evlendirilen ve bakire olmadığı gerekçesiyle baba evine gönderilen 18 yaşındaki Yasemin Çetin, 4 aylık asker olan ve izin alıp kardeşinin düğününe gelen ağabeyi Gökhan Çetin tarafından öldürülmüştü. Yasemin, öldürülmeden önce Erzurum'daki eniştesinin tecavüzüne uğradığını söylemişti. Önceki gün yakalanan Çetin, dün adliyeye çıkarıldı.

Çetin, savcılık ifadesinde, olayın yaşandığı sırada babası Hayati Çetin'in kamyon şoförü olarak uzun yola gittiğini ve yaşananlardan haberi olmadığını söyledi. Silahı bir arkadaşından kardeşinin düğününde havaya sıkmak için aldığını belirten Çetin ifadesinde, 'Eniştemin tecavüz ettiğini, kürtaj olduğunu ve kızlık zarını diktirdiğini öğrendim. Ertesi sabah çok içerledim. Alkol aldım. Tekrar eve geldiğimdeYasemin ile tartıştık. Tartışmanın ardından sokağa kaçmaya çalışan Yasemin'i saçlarından tuttum ve kafasına 3 el ateş ettim. Silahı da mahalledeki bahçeye gömdüm' dedi. Olay günü alkollü olduğunu belirten Çetin, 'Bir anlık öfkeyle yaptım. Pişmanım' dedi.

Savcı tarafından ifadesi alınan Çetin, çıkarıldığı mahkemece 'töre saikiyle kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından tutuklandı. Çetin, Mamak Askeri Cezaevine gönderildi. Anne Nurgül Çetin, kızı Yasemin'e tecavüz ettiği öne sürülen enişte Osman Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber: Z. Kıvanç El
Kaynak: