BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

TBMM'deki skandalın boyutu büyüyor

TBMM'deki skandal, geçen ay Başkanlık Divanı üyelerine gönderilen imzasız bir mektupla ortaya çıktı.

Abone ol

www.sonsayfa.com'un haberine göre TBMM'de çok üst düzey bir bürokratla ilişkilendirilen skandal, geçen ay Başkanlık Divanı üyelerine gönderilen imzasız bir mektupla ortaya çıktı.

Mektupta, evli bürokratın, uzun yıllardır birlikte çalıştığı sekreterinden çocuk sahibi olduğu iddia ediliyordu. O günlerde doğum yapan sekreter, “sağlık sebebiyle, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığını” söyledikten sonra ortadan kayboldu. Bu arada iddialarla ilgili herhangi bir inceleme yapılmadığı halde, doğum izninde olan sekreterin görev yerinin değiştirilmesi dikkat çekti.

Ancak skandalla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmedi. TBMM Başkanlık Divanı üyelerine gönderilen ikinci mektupta, sekreterin 93 gün işe gelmediği ve idare edildiği ihbarı yapıldı. Bu iddiadan sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, soruşturma açılması talimatı verdi.

İşte bu aşamada TBMM koridorları yeni bir söylentiyle çalkalanmaya başladı. İddialara göre, personelin mesaiye geliş ve mesaiden çıkışlarının takibini sağlayan cihazlar bozuldu ve buradaki tüm kayıtlar silindi. Bu yüzden personel için eski sistem, imza defteri açılması uygulamasına geçildi. Tamamen tesadüf bile olsa, iddia edildiği gibi, turnike cihazları bozulduysa, skandalın kahramanı sekreterin 93 gün işe gelip, gelmediği de ispatlanamayacak demektir.