BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

"Küçük ellerin renkli dünyası"

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Servisi’nde kanser tedavisi süren çocukların yaptığı resimlerden oluşan bir sergi düzenliyor. “Küçük Ellerin Renkli Dünyası” başlıklı sergide satılan resimlerin geliri, maddi durumu iyi olmayan çocukların

Abone ol

Türkiye'de her yıl yaklaşık 2000 çocuk kansere yakalanmakta ve sevindirici bir biçimde günümüzde bu çocukların %80'ini iyileştirilebilmekte. Ancak bilindiği gibi kanser, tedavisi uzun süren ve masraflı bir hastalık ve birçok aile tedavi masraflarını karşılayamamakta.

Çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle 2000 yılında kurulan KAÇUV -Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, "maddi sorunları nedeniyle tedavisi aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak" üzere çalışmalarını 10 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Oyun oynayacakken hastanede yatıyorlar

Okul çağında, oyun yaşında, hatta yürümeyi yeni öğrenen birçok çocuk maalesef bu amansız hastalığın pençesinde bulunuyor. Bazen 6 ay hastaneden hiç çıkmadan yoğun olarak tedavi görüyorlar.

KAÇUV olarak çocukların sağlıkları elverdiğince, vakitlerini verimli ve kısa bir süre için de olsa hastalıklarını unutmalarını sağlayacak şekilde geçirebilmeleri için her gün çeşitli aktiviteler düzenliyoruz; resim yapmak da bunlar arasında... 3-17 yaş arası 21 çocuğun çizdiği bu özel resimler 2 Mart tarihinden itibaren sizlerin beğenisine sunuluyor.

AÇILIŞ  VE KOKTEYL

 

“Küçük Ellerin Renkli Dünyası”

Tarih:  02 Mart 2010 Salı

Saat:    13.00

Yer:     Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Müzesi Sergi Salonu-Cerrahpaşa