BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'ye erken seçim cevabı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi erken seçim isteyen MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Erken seçim diye bir şey yoktur. Birilerinin keyfini yerine getirmek için seçim yapamayız'' dedi.

Tanrıverdi, partisinin Erzurum'da düzenlediği Yerel Yönetimler Danışma Meclis Toplantısı'nda, yerel yönetimleri önemsediklerini ve çalışmaları bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülkenin tam demokrasiye kavuşması için yerel yönetimlere önem verilmesi gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, ''Partimizde, hükümetimizde görevli bütün arkadaşlarımız yerel yönetim konusunda hassas davranmaktadır. Hizmetlerimizin karşılığını 29 Mart yerel seçimlerde aldık. Türkiye genelinde 2 bin 948 belediye seçime girdi ve bu belediyelerden bin 476'sı AK Partili'dir. Yani Yüzde 50'si AK Partili'dir'' diye konuştu.

İnsanların ihtiyaçlarının sürekli değiştiğini ve isteklerinin farklılaştığını söyleyen Tanrıverdi, ''Dolayısıyla bu değişimi, dönüşümü, gelişimi sizler de yakalayabilmelisiniz. Dünyada ülkelerin yarışı bitti, artık şehirler yarışıyor. Erzurum Brüksel ile, Ankara Paris ile yarışıyor. Biz de bu yarıştan geri kalmamalıyız'' şeklinde konuştu.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda Erzurum'a farklı ülkelerden misafirlerin geleceğini kaydeden Tanrıverdi, bu konuda herkese önemli görevlerin düştüğünü söyledi.

2011 rakamının aynı zamanda Türkiye açısından da genel seçimin yapılacağı bir yıl olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Erken seçim diye bir şey yoktur. Sayın Başbakanımız da her defasında söylüyor. Türkiye AK Parti ile birlikte, genel seçimler artık belirlenen tarihte yapılacaktır. Birilerinin canı erken seçim isteyebilir. Eğer millet erken seçim istiyorsa bir erken seçim yaparız, ancak birilerinin keyfini yerine getirmek için erken seçim yapamayız. Çünkü biz ülkemizi, insanlarımızı düşünüyoruz. Seçimlerin ülkemize, insanlara neye mal olduğunu çok iyi biliyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana dört seçim yapıldı bu ülkede. 81 vilayetin 81'inde de milletvekili çıkarın tek partidir AK Parti.''

Türkiye'de halkın AK Parti'yi seçerken, çetelerden yana olanları, Ergenekon'un avukatlığını yapanları ve cunta meddahlığı yapanları bir tarafı ittiğini söyleyen Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin siyasi istikrarını artık kimse bozamaz. Ne cuntacılar bozabilir, ne Ergenekoncular bozabilir, ne çeteler, ne de mafyalar bozabilir. Kimse bozamaz. Teşkilat üyeleri olarak birlikte olmanın ne anlama geldiğini bilerek, yolda yürümeliyiz. Dilimiz, dinimiz, ırkımız rengimiz farklı olsa da duygumuz aynı olduktan sonra yolumuzda ilerleriz. İnsanların ırkı, dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun, bunları bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Biz birlikte Türkiye'yiz diyerek yolumuza, icraatlarımıza devam ediyoruz.''

''KÖYDES, TARİHİ BİR PROJEDİR''

KÖYDES Projesi'ne de değinen Tanrıverdi, KÖYDES projesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi bir projesi olduğunu belirterek, bu proje sayesinde köylerdeki sorunların çözüldüğünü, köyden kente göçün önüne geçildiğini kaydetti.

''Demokratik Açılım'' sürecinin de devam edeceğini vurgulayan Tanrıverdi, Türkiye'deki sorunların temelinde demokrasi açığı ve demokrasi boşluğunun olduğunu ifade ederek, ''Bu sorunların çözümü için de ''Demokratik Açılım'' , Milli Birlik ve Kardeşlik adı altında ilan edilmiştir'' dedi..

Artık Türkiye'de halkın Cumhurbaşkanı'nı da kendisinin seçtiğini hatırlatan Tanrıverdi, yaptıkları çalışmalar neticesinde Türk halkının kendi Cumhurbaşkanı'nı kendisinin seçtiğini söyledi.

''Mecliste demokrasi kavramı gündemimize girdiğinden beri, bir sürü kurtlar düşmeye başladı'' diyen Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Bundan rahatsız olanların tavırlarını görüyorsunuz. Siyasi arenada da görüyorsunuz. TBMM'de yavru muhalefet partisinin liderinin eline metre alıp, (bir metre bizim gruba yaklaşırsanız görün ne oluyor) tehditleriyle milletle arasına mesafe koyduğunu halkımız biliyor. Gerçi bunu Erzurumlular bugün değil, 2007'de de biliyordu. 2007 yılında buraya, meydan mitingine geldiğinde konuşmasını bitirdikten sonra, ipini fırlatıp (alın siz asın) diye pes ettiğini, Erzurumlular biliyor. Şimdi de Erzurumlular bir olaya daha şahit oldu. O gün ipten medet uman yavru muhalefet lideri, şimdi de metreden medet umuyor. Maske düştü artık, gerçek yüzleri görüldü. Ana muhalefete baktığımızda zaten bir şey söylemeye gerek. İçişleri Bakanımız hakkında gensoru verdiler. Gerçi gensorular da sulandırılmış hale geldi. Olayın içindeki bir milletvekili kalktı, CHP'nin kiminle, nerede görüştüğünü ve bırakın silah bırakıp Türkiye'ye gelenleri, (dağdan bana 20 tane militan verin de, ben parlamentoya sokayım) diye konuştuğunu söyledi.''

AK Parti İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Meclis Toplantısı'na AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, İbrahim Kavaz, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.