BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

TBMM'de savaş tatbikatı!

TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı’nın Meclis çalışanlarına yönelik 4 gün sürecek olan savaş ve doğal afetlere karşı sivil savunma eğitimi başladı.

Abone ol

Meclis Başkanlığı, 24-28 Eylül 2012 tarihleri arasında personeline savaş ve doğal afetlere karşı sivil savunma eğitimi veriyor.

SEMİNER 4 GÜN SÜRECEK

TBMM Küçük Grup Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerinde, doğal afet ve savaş durumlarında kullanılacak malzeme ve giysiler de yer aldı. Seminerin ilk gününde ‘Karargah Servisi ve Emniyet Kılavuzu Servisi’, ikinci gün ‘Teknik Onarım Servisi ve Sosyal Yardım Servisi’, üçüncü gün ‘Kurtarma Servisi ve İtfaiye Servisi’ konularında eğitim verilecek. 4 gün sürecek seminerin son gününde ise Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi’nde fiili tatbikat yapılacak.

KİMYASAL SİLAHLARA KARŞI ÖNLEM

Seminerde doğal afetlere karşı yapılacakların yanı sıra kimyasal silah saldırılarından korunmaya ilişkin eğitimler de verilecek. Katılımcılara kurumun iç ve dış emniyetini sağlamak, şüpheli şahısların tespit edilmesi, tehlike sırasında personelin sivil savunma talimat ve isteklerine uygun şekilde hareketlerinin düzenlenmesi; panik, kargaşa ve moral bozucu hareketlerin önlenmesi, taarruz devresi sonrasında yağmacılığın önlenmesi, kurtarılan malların emniyet altına alınması, NBC maddeleri bulaşmış sahaları ve patlaması muhtemel bomba ve mermilerin yerlerinin tespiti ve halkın yaklaşmasının önlenmesi ile gizlenme ve kurtarma tedbirlerinin kontrol edilmesi konularında eğitim verilecek.

Eğitimde Meclis ana binası 2. bodrum katı ile Halkla İlişkiler binası A ve B blok bodrum katlarının sığınak yerleri olarak kullanılacağı; savaş ve radyoaktif serpinti tehlikesinde bu sığınakların, doğal afetlerde ise ana bina ve Halkla İlişkiler binası arasında kalan açık alanların toplanma yeri olacağı belirtildi.