BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Tazyikli suya kapıyla direnince

Mersin'de, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı olaylarını protesto eden bazı guruplar polise taş ve bira şişeleri ile saldırdı.

Abone ol

Vatandaşların etkilenmemesi için gaz kullanmayan polisler, ses bombası atan gruplara basınçlı su sıkarak müdahale etti. Eylemcilerden birinin kapı ile basınçlı suya direnmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Eylemci basınçlı suyun etkisiyle kapıyı atarak kaçmak zorunda kaldı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen gruplar, dün akşam saatlerinde Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı'nda toplandı. Bazılarının ellerinde Türk bayrağı bulunan göstericiler, Adnan Menderes Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Yolu trafiğe kapatan kalabalık, attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerine çıkan kalabalık, çöp konteynırlarını devirerek yolu kapattı.

Polisler ise kalabalığı uzaktan takip ederek müdahalede bulunmadı. Kalabalık Yenişehir İlçesi ara sokaklarında eylemlerini sürdürdü. Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen gösterilerine devam eden gruptakilerden bazıları olayı uzaktan izleyen polislere taş attı. Polis atılan taşlara ve edilen küfürlere rağmen müdahale etmedi.

Yaklaşık 200 kişilik grup ise İnönü Bulvarı üzerindeki AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı binasına saldırmak istedi. Bunun üzerine güvenlik önlemi alan polisler gruba basınçlı su ile müdahale etti. Buradan dağılan kalabalıktan bazıları Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Toplum Destekli Polis Şubesi önüne gelerek yolu trafiği kapattı. Kalabalığa yine müdahale etmeyen polisler, yüzleri maskeli bazı kişilerin taş ve bira şişesi ve ses bombası atması üzerine basınçlı su sıkarak müdahalede bulundu.

Gruptan bir kişinin kapı ile basınçlı suya direnmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Eylemci basınçlı suya direnemeyince çareyi kapıyı atıp kaçmakta buldu. Olaylar nedeniyle fenalık geçiren genç kıza önce arkadaşları, sonra sağlık görevlileri müdahale etti.

KAVGA ETMEK İSTEYEN KARŞIT GÖRÜŞLÜ İKİ GENÇ BASINÇLI SU İLE AYRILDI

Bir grup genç, eylemcilerin yola attığı taşları ve malzemeleri temizledi. Bu sırada karşıt görüşlü iki genç arasında başlamak üzere olan kavgayı polis basınçlı su sıkarak ayırdı. Bunun üzerine eylemci genç, polise parke taşı attı. Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü de kendilerine taş ve şişe atan gruba nasihat ederek dağılmalarını sağladı. Olaylarda 10 kişi göz altına alındı.