BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.449,73
HABER /  GÜNCEL

Sanatçılardan ortak açıklama

Taksim Gezi Parkı direnişinin kilit isimleri yaşanan sürece ilişkin basın açıklaması yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Taksim Gezi Parkı direnişlerinin simge ismi sanatçılar, 6 gündür Türkiye genelinde yaşanan protestoları yayınlamayan medyayı kınayan bir açıklama yaptılar.

Taksim'de kameraların karşısına geçen sanatçılar, "Yaşanan tarihi bir süreçtir. Yayın kuruluşlarını bulundukları tarihi aymazlıktan vazgeçmeye davet ediyoruz" dediler.

İşte sanatçıların o açıklamalasının satır başları...

"Gezi parkı direnişe karşı ana akım medyanın sansürcü tutmumu kınıyoruz. Biz bu ülkenin
sinemacıları, sanatçıları, yazarları, aydınları olarak kendilerini 'Türkiye'nin önde gelen tarafsız medya organları olarak tanımlayan' tüm ana akım tv kanallarını ve bazı gazetelerin tarafsız haber ilkelerini hiçe sayan yanlı tutumlarını kınıyoruz.

Ülkenin dört bir yanında yapılan protestolar, hiçbir siyasi partiye bağlı olmayan eylemlerdir. Tamamen barışçıl çerçevedeki bu eylemlere katılma nedeni özgür yaşam hakkının korunması, demokratik bir düzen ve kent-çevre bilincidir.

Bu süreçte polisin saldırgan zaman zaman cana kast sayılabilecek tutumuna hiç denebilecek kadar yer verilen yayınları hayret içinde izledik. İlgili yayın kuruluşlarını bulundukları tarihi aymazlıktan vazgeçerek yayın yapmaya davet ediyoruz. Yaşanan bir tarihi bir süreçtir. bağımsız bir medya hepimize güven vercektir."