BIST 10.056
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.423,29
HABER /  GÜNCEL

Ankara 12 saat cehennemi yaşadı

Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek için Kızılay'da toplanan Başkentliler 12 saattir polisin sert müdahalesine maruz kalıyor.

Abone ol

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay'da toplanan gruptan yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı.

Öğle saatlerinden itibaren Kızılay'da toplanan gruba polis müdahalesinin ardından gözaltına alınanların sayısı 500'e yaklaştı. Zanlılar, otobüslerle ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Eylemler sırasında Atatürk Bulvarı'nın trafiğe kapatan gruba da polis müdahale etti. Kızılay'da ara sokaklara dağılan gruptakilerin bir bölümü, çevreden gelenlerle Atatürk Bulvarı'ndaki Ankara Sanayi Odası yakınlarında toplandı.

Slogan atan eylemciler, Atatürk Bulvarı'nın Kızılay istikametini trafiğe kapattı. Taş atan eylemcilere polis biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Rixos Oteli'nin camları da eylemcilerin attığı taşlarla kırıldı. Kurdukları barikatla polis müdahelesini engellemeye çalışan, eylemciler ara sokaklara dağıldı.

Polis müdahelesi sırasında toplumsal olaylara müdahele aracı (TOMA) da alev aldı. Araçta çıkan yangın, diğer TOMA'lar tarafından söndürüldü.

TEMİZLİK GÖREVLİSİNİ DÖVDÜLER

Bu arada Sıhhiye Köprüsü'nde temizlik çalışmaları yapan Çankaya Belediyesi görevlisi Ömer Pırtıcı, eylemciler tarafından darbedildi. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan ve hafif yaralanan Pırtıcı, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

AKŞAM SAATLERİNDE MÜDAHALE

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan eylemciler, Başbakanlığa yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı.Başbakanlığın çevresinde barikat oluşturan polislere taş ve sopalarla saldıran eylemcilere tazyikli su ve gazla müdahale edildi.

a.20130603031249.jpg

12 SAATTİR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bölgedeki olaylar saat 15.00'ten bu yana aralıksız devam ediyordu.

Gün boyunca gruba uzaktan müdahale eden polis, saat 21.00 sıralarında Kızılay Meydanı'nına geniş çaplı bir müdahalede bulundu.

Sivil polislerin de eşlik ettiği yüzlerce çevik kuvvet polisinin, gaz bombaları desteğiyle yaptığı müdahale ile binlerce kişilik grup Kızılay Meydanı'ndan dağıtıldı.

Polisin müdahalesinden kaçan gruplar, ara sokaklara dağıldı. Bazı göstericiler, Kızılay Meydanı'nda bulunan bir alışveriş merkezine sığındı.

ankara-polis-gaz-bombasi.jpg

CHP'Lİ VEKİL POLİS OTOBÜSÜNÜN ÖNÜNE GEÇTİ

Alışveriş merkezine giren polis, göstericileri gözaltına aldı. Müdahele sırasında yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.

CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, gözaltına alınan göstericileri karakola götüren otobüsün önüne geçerek engel olmak istedi.

Nazlıaka ve beraberinde bir süre polis yetkilileriyle görüşen milletvekilleri, başarılı olamayınca bu kişilerle otobüslere binerek Emniyet Müdürlüğüne gitti. Bu arada ara sokaklara kaçan eylemcilere polisin müdahalesi devam ediyor. Başkentteki birçok cadde ve sokakta ise vatandaşların tencere-tavalı protestosu sürüyor.

EYLEMCİLERE ÇARPAN SÜRÜCÜYE GÖZALTI

Bu arada Kızılay'daki olaylar sırasında eylemcilere aracıyla çarparak, üç kişinin yaralanmasına neden olan sürücü gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Akay Kavşağı yakınlarında ismi henüz öğrenilemeyen sürücü aracıyla çarptığı üç kişiyi yaraladı. Olayın ardından kaçan zanlı Genelkurmay Başkanlığı önünde gözaltına alındı. Hafif yaralanan üç kişi ambulansla hastaneye götürüldü.

Emniyette ifadesine başvurulan zanlı, eylemcilerin aracına vurarak zarar vermesi üzerine panik yaşadığını ve kazaya neden olduğunu öne sürdü.

Polis, Kızılay ve TBMM önünde toplanan iki grubun bir araya gelmesini engellemek için müdahalesine devam ediyor.