BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Tayyip Erdoğan Samsun'a çıkıyor!

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, seçim gezilerine Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'nin fitilini ateşlediği Samsun'dan başlayacak

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kendisini resmen cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesinin ardından, yurt gezilerine hafta sonu başlayacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra ilk ziyaretini Samsun'a yapacak. Ardından da Pazar günü Erzurum'a gidecek.

MİLLİ MÜCADELE SAMSUN'DAN BAŞLAMIŞTI

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan'ın aday olduktan sonra ilk ziyaretini Samsun'a, ikincisini ise Erzurum'a yapması, akıllara "Ziyaret programı özellikle mi böyle yapıldı?" sorusunu getirdi. Mustafa Kemal Atatürk de, Kurtuluş Savaşı'na 1919 yılında Samsun'a çıkarak başlamış, ardından Erzurum'a geçmişti.

İSTİKLAL MÜCADELESİNİN LİDERİ ERDOĞAN

Erdoğan bugün de resmen AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildikten sonra, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken, "İstiklal mücadelesinin lideri" sözleriyle anons edilmişti. Başbakan Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında  25 Aralık 2013'te partisinin il başkanları toplantısında yaptığı ilk açıklamada  paralel yapıyla mücadele hakkında "bu bir istiklal mücadelesidir" demişti.

Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı mitingi ve konuşmalarda da, yaşananları sık sık "İstiklal mücadelesi" olarak nitelendirmişti.