BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  SEÇİM

Erdoğan Köşk'e çıkarsa cemaati gömecek!

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yarışındaki stratejisini çözümleyen Ruşen Çakır, Köşk seçimlerinde Cemaat ve Kürt faktörünü masaya yatırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması ve olası seçim senaryolarını masaya yatıran Vatan si yazarı Ruşen Çakır, Erdoğan'ın Köşk stratejisini yazdı.

CEMAATİ KARŞISINA KÜRTLERİ YANINA ALACAK

Başbakan'ın adaylığını ilan ettiği konuşmasında Gülen Cemaati'ne dönük sert ifadelerini hatırlatan Ruşen Çakır, Erdoğan'ın seçim stratejisini "Cemaat’i karşısına, Kürtleri yanına almak" olarak özetledi. Cemaatin 30 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı yenilgiyi vurgulayan Vatan yazarı, Köşk seçimlerinde Erdoğan'ın galip gelmesi durumunda cemaati çok kötü günlerin beklediğini bu nedenle son kozlarını oynamak zorunda kalabileceklerini yazdı.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili bölüm:

CEMAATE VURDU ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKTI

Erdoğan’ın, Köşk’e çıkarsa “paralel yapı” ile mücadeleyi daha da tırmandıracağını söylemesine denk önemde diğer açıklaması da şuydu: “Cumhurbaşkanlığımızda da çözüm sürecinin sekteye uğramasına asla müsaade etmeyiz, edemeyiz. Türkiye’nin çözümden, barıştan ve kardeşlikten başka hiçbir seçeneği yoktur.”

Bunda şaşıracak bir şey yok çünkü Çankaya yarışında belirleyici gücün HDP seçmeni olduğu çok net ve Alpay’ın yukarıda sözünü ettiğimiz “Kürtler niye Erdoğan’ı seçecek?” başlıklı yazısında da belirttiği gibi İhsanoğlu’nun bu kesimden oy alabilmesi çok zor gözüküyor.

CEMAATİN İŞİ ÇOK ZOR! ARTIK ELİNDEN GELENİ YAPACAK!

O zaman geriye Gülen cemaati kalıyor. Acaba Cemaat 30 Mart’ta yapamadığını bu sefer yapıp Çankaya seçimlerinde Erdoğan’ı yenmeyi başarabilir, diğer bir deyişle İhsanoğlu’nun kazanmasını mümkün kılabilir mi?

Çok ama çok zor olduğu muhakkak ama Erdoğan’ın bu seçimden de galip çıkması halinde, çoktan baş düşman ilan etmiş olduğu Cemaat’i çok daha kötü günlerin beklediği muhakkak. Bu yüzden Cemaat’in Erdoğan’ın seçilmemesi için elinden geleni yapması beklenir.

Tabii Erdoğan’ın dün konuşmasını yaptığı sıralarda Zaman yazarı Hüseyin Gülerce’nin twitter’dan “Oyum Erdoğan’a” açıklaması yaptığını da not düşelim.