BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tayyar'ın iddiası BDP'yi çıldırtmış!

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, BDP'yi kızdıran Öcalan iddiasının arkasında durdu!

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Gazeteci Yazar Şamil Tayyar Kürt Sorunu’na yönelik çözüm arayışlarının, sonuç vermeye başladığı her dönemde karanlık güçler tarafından engellendiğini söyledi. Tayyar, gündeme bomba gibi düşen Öcalan iddiasının ise arkasında durdu!

Fatih Üniversitesi Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü’nün konuşmacı olarak davet ettiği Gazeteci-Yazar ve Milletvekili Şamil Tayyar yakın tarihler ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergenekon ve PKK gibi örgütlenmelerin bazen dış güçler bazen de devlet eliyle yapılandırılarak ülkenin gücünün azaltıldığını ifade etti. Bu yapılanmalar içerisinde tetikçilerin değil, tetikçiliğe teşvik edenlerin araştırılması gerektiğini söyledi.

2ÖCALAN'I BIRAKTIRAN PAŞA SUNALP'TİR"

Şamil Tayyar, 1971 muhtırasından sonra Abdullah Öcalan’ın öğrenci eylemi yaptığı gerekçesi ile gözaltına alınarak 6 ay cezaevinde yattığını ve daha sonra serbest bırakıldığını ifade etti. Tayyar, “Savcıların Öcalan hakkında verdiği iddianamelerin esas alınması durumunda Öcalan’ın daha uzun süre hapiste kalması gerekirdi. Ancak, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Turgut Sunalp arıyor ve Öcalan adamımızdır, serbest bırakın diyor ve iddianame değiştiriliyor.’’ dedi.

"KİTAP BÜYÜK RAHATSIZLIK UYANDIRDI"

Şemdin Sakık'ın, ‘Kürt Ergenekonu’ adlı kitaba yönelik kendisine mektup yazdığını söyleyen Şamil Tayyar, “PKK ve KCK örgütlerinde bu kitap büyük bir rahatsızlık yaratıyor. PKK ve destekçi uzantıları doğu ve güneydoğunun bazı illerinde kitabımı yasaklamış. Kitapçılardan kitaplarımı toplayarak okunmasını engellemeye çalışıyor. Bu kitabın tepki toplamasının esas sebebi de derin devlet ile PKK arasındaki ilişkinin ortaya konmasıdır. Uğur Mumcu’nun yarım bıraktığı işi Şamil Tayyar devam ettiriyor diyorlar. Mumcu bu yüzden öldürülmüştü. Biz PKK ve Ergenekon’un kardeş olduğunu söylüyoruz. Madem bu kadar tepki var, doğru iş yapıyoruz demektir.” diye konuştu.

"PKK'YI DESTEKLEYEN 36 ÜLKE VAR"

Türkiye’nin geçmişten getirdiği düşmanlarının ve komşularının Türkiye üzerinde menfaate dayalı planlarının olduğunu belirten Tayyar, komşularımızın ve özellikle İran’ın PKK konusunda samimi olmadığını ve destek verdiğini ifade etti. Tayyar, “PKK’nın destekleyen 36’ya yakın ülke var. Oldukça derin olan bu yapıların da Türkiye üzerinde hesabı var.” diye konuştu.