BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.448,57
HABER /  GÜNCEL

Tayt dağcıları birbirine düşürdü

Dağcılar 10 Aralık'ta yapılacak federasyon seçimleri öncesinde birbirlerine girdiler.

Abone ol

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 10 Aralık’ta yapılacak seçimleri öncesinde, yönetime muhalif 300 dağcı Başkan Alaattin Karaca’nın karşısına Nasuh Mahruki’yi aday olarak çıkardı.

Dağcılar, Karaca’nın dağcılık kulüpleri arasında köylü-şehirli ayrımı yaptığını, kendisine "Reis" demeyenleri dışladığını iddia ettiler. Kadın dağcılar da, Karaca’nın vücut hatlarını belli etmeyecek giysileri zorunlu kılıp tayt giymelerini engellediğini söylediler. Federasyondaki kavganın tarafları şunları söylediler:

Hatlarınız belli olmasın diyorlar

Duygu Yarsur:
Yarışmalarda bize düzgün giyinin, vücut hatlarınız belli olmasın gibi uyarılar yapılıyor. Kaya tırmanışı en rahat taytla yapılıyor. Biz de hangi kıyafetle rahatsak onu giyiyoruz.

Köylü - şehirli ayrımı yapılıyor

Nasuh Mahruki:
Dağcılar, köylü-şehirli ayrımından rahatsız. Büyük kentlerdeki yaklaşık 30 yıllık kulüpler Karaca’nın döneminde dışlandı. Daha çok Anadolu’daki kulüpleri federasyon çatısı altında topladı.

Uydurmadım yönetmeliğe uymaları gerek

Alaattin Karaca:
Kadın sporcuların kıyafetlerinin düzgün olması gerekiyor. Ben kafama göre kimsenin kıyafetini belirlemiyorum. Biz devlet kuruluşuyuz, yönetmeliklere uymakla yükümlüyüz.  Reis demeyenleri dışlamıyorum. Bu dağcılar arasında saygı ifadesidir. İsteyen der, istemeyen demez.