BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.451,23
HABER /  EKONOMİ

Koç satışlara devam ediyor

İzocam, Döktaş ve Biletix'i yabancılara satan Koç grubu, şimdi de Birleşik Oksijen'i satıyor. çıkardı

Abone ol

Son iki ay içinde İzocam, Döktaş ve Biletix'i yabancılara satan ve Demirdöküm'ün hisse satışı için de görüşmelerini sürdüren Koç grubu, medikal ve gaz üretimi yapan Birleşik Oksijen Sanayi'nin de (BOS) hisse satış çalışmalarına başladı.

Koç Holding ve grup şirketlerinden Aygaz'dan İMKB'ye yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin Birleşik Oksijen Sanayi'nde sahip olduğu hisselerin satışı da dahil olmak üzere, çeşitli yöntemlerle değerlendirilmesi konusunda çalışmalara başlandı. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında gerekli açıklamalar daha sonra yapılacaktır."

Özel gaz üretiyor
BOS, endüstriyel medikal ve özel gazların üretim, satış ve dağıtımını yapmak amacıyla 1987'de kuruldu. BOS, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde oksijen, azot, argon, hidrojen ve azot protoksit üretiyor.
Ayrıca İzmir'de bir dolum tesisi ve tüp merkezi ile Ortaköy Dolum Dağıtım tesisi, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Adana'da birer tüp merkezi ile kamyon ve tankerlerden oluşan bir dağıtım ağı bulunuyor. BOS, başta Marmara olmak üzere Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde doğrudan satış yoluyla ve bayileri aracılığıyla faaliyet gösteriyor.