BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Tavuk kümesine uyuşturucu baskını

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün narkotik polisi 3 farklı ilçe düzenledikleri operasyonlarda 18 kilo eroin, 1 kilo bonzai ve bin 400 adet extac...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün narkotik polisi 3 farklı ilçe düzenledikleri operasyonlarda 18 kilo eroin, 1 kilo bonzai ve bin 400 adet extacy hap ele geçirdi. Operasyonda zanlılardan birinin uyuşturucuyu tavuk kümesine sakladığı görüldü.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takip altında tuttuğu organize suç örgütüne yönelik operasyon kararı aldı. Şüphelilerin, Van’dan getirdikleri uyuşturucuyu Levent’teki bir alışveriş merkezi önünde Avrupa’ya sevk edeceği bilgisine ulaşan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerden önce alışveriş merkezi önünde önlemini alan ekipler, şüphelilerin sevkiyat için buluşması ile operasyonu başlattı. Randevu yerine araçlarla gelen şüpheliler, polis baskını ile gözaltına alındı.
Gözaltına alınan A.A, M.D ve S.A isimli şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada 18 kilo 200 kilogram eroin ele geçirildi. Şüpheliler Emniyetteki ifadelerinde eroini Van’dan getirdiklerini ve Avrupa’ya sevk edeceklerini itiraf etti. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.D. tutuklandı. M.D.’ye yardım ettiği öğrenilen A.A ile S.A ise denetimli serbest bırakıldı.
Emniyet ekiplerinin bir sonraki operasyonu ise Bakırköy’de sokak satıcılarına uyuşturucu temin ettiği tespit edilen üst torbacı M.T.’ye yaptı. Şüpheliyi bir süre takibe alan polis M.T.’nin uyuşturucu maddeleri yaşadığı evde ve bir binanın en üst katında bulunan kümeste sakladığı bilgisine ulaştı. Belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda şüphelinin zula yeri olarak kullandığı kullanılmayan bir binanın en üst katındaki kümeste 9 kilo 600 gram toz esrar, 95 gram bonzai, bir miktar kokain ve 2 hassas terazi ele geçirildi. M.T. ise gözaltına alındı.
Bağcılar ilçesinde de bir şahsın uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisine ulaşan ekipler, şahsın kimliğini tespit etti. Piyasaya bonzai ve extacy hap süren şahısın S.K. olduğu belirleyen ekipler, bir süre yapılan teknik takibin ardından şüphelinin yaşadığı eve operasyon yapıldı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda 1400 adet uyuşturucu extacy hap, 1.2 kilogram bonzai ve 63 gram toz esrar ele geçirdi.
Baskın sırasında evde bulunmayan şüpheli yakalanamazken arama çalışmaları devam ediyor. Şüpheli S.K’nın poliste narkotik suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi.
(İHA)